Petiție a membrilor
Cerem decizia CNAS: printăm rețetele în farmacii, evităm cozile și ieșirile!

Societate solidară

Cerem decizia CNAS: printăm rețetele în farmacii, evităm cozile și ieșirile!

Dorim implementarea unei masuri simple, care poate salva vieti in aceasta perioada de criza: Cerem printarea retetelor, compensate sau gratuite, in fiecare farmacie, pentru a evita cozile la medicul de familie si iesirile oamenilor bolnavi in aceasta perioada.

Orice reteta, compensata sau gratuita, eliberata online de orice medic in relatie cu CAS, se descarca automat in programul SIUI, de unde poate fi descarcata de orice farmacie, care poate printa un duplicat de reteta. Duplicatul poate fi semnat si completat cu datele de identificare ale celui care ridica medicamentele.

O alta varianta este trimiterea pe mailul pacientului a retetei, cu posibilitatea de a fi listata de catre pacient sau in farmacie.

Totodata, cerem decizia CNAS, pe perioada starii de urgenta, ca medicii specialisti sa poata da si reteta si scrisoarea medicala. Astfel nu va mai fi nevoie de trimitere de la medicul de familie si totul se poate rezolva la telefon. In situatii exceptionale, cerem masuri exceptionale!

Este nevoie de o decizie a CNAS care sa permita acest lucruri. Atat!

In situatia de urgenta, nici cardul de sanatate nu mai este necesar, doar buletinul titularului.

Singurele conditii:
– titularul sa telefoneze medicului pentru a elibera reteta
– SIUI trebuie sa functioneze permanent, nu intermitent cu offline.

Pentru ca sunt perioade cand sistemul SIUI nu functioneaza iar aceasta procedura nu ar mai fi posibila, acestea pot fi anuntate prin notificari la televiziunile nationale, radiouri, pagini de internet.

Initiativa pleaca de articolul din presa care a circulat zilele trecute cu bolnavii de cancer, cei mai vulnerabili dintre noi in timpul pandemiei, stand in frig, inghesuiti, la o coada inuman de lunga. Sa renuntam la birocratie acolo unde se poate, putem salva vieti! Iar aici, se poate!

Doctorii si farmacistii spun ca este posibil si simplu de implementat. Rugam CNAS sa ia aceasta decizie in cel mai scurt timp. Impactul va fi major!

Ideal ar fi ca hartia si tonnerul sa fie asigurat de catre stat, pentru ca toate farmaciile sa sustina initiativa.

SEMNEAZĂ ACUM!

Dă de veste: