Salvați albinele

Salvați albinele

Semnează petiția și solicităm și tu Comisiei să propună acte juridice pentru eliminarea gradată a pesticidelor sintetice până în 2035.

SEMNEAZĂ ACUM!

Află mai multe în 5 minute

Dacă mor albinele, vom muri și noi. Este simplu, dacă nu vor mai fi albine să polenizeze plantele, 70% din hrana de pe pământ va dispărea.  Nu doar plantele ci și multe animale care se hrănesc cu acele plante vor muri și umanitatea va intra într-o gravă criză alimentară. Va urma foametea și moartea pentru miliarde de oameni.

Din fericire, încă mai putem salva albinele. Milioane de oameni din întreaga lume au înțeles deja pericolul în care ne aflăm și cer interzicerea pesticidelor periculoase pentru albine. Tot în urma mobilizării publice, în UE a fost interzisă deja folosirea, aproape în totalitate, a neonicotinoidelor. Este vorba un tip specific de pesticide care dăunează sistemului nervos central al albinelor. De asemenea UE a decis că nu va reînnoi licența pentru thiacloprid, un alt pesticid foarte periculos. Deci avem motive să credem că vom reuși și de data aceasta.

Comunitatea Declic s-a alăturat unei Inițiative Cetățenești Europene (ICE) prin care cerem înlăturarea pesticidelor sintetice în agricultura UE, cel târziu până în 2035. Dacă strângem, împreună cu restul europenilor, 1 milion de semnături Comisia Europeană este obligată să ia în considerare cererile noastre. Pare mult, dar zeci de organizații ca Declic strâng semnături. 

Putem schimba radical modul în care se face agricultură, putem salva albinele și putem salva umanitatea de la dispariție. Dar numai dacă te alături și tu milioanelor de oameni care au înțeles deja cât de importante sunt albinele.

Deoarece această campanie este o inițiativă a cetățenilor europeni, va trebui să introduceți detaliile dvs. într-un proces ce conține doi pași. ICE este o petiție oficială a UE, deci necesită mai multe informații decât solicită Declic la semnarea unei petiții. Vă rugăm să completați complet formularul ICE pentru ca semnătura dvs. să fie luată în considerare și verificată de guvernul național.

Video

Ai semnat pentru albine?

Îți pasă de albine?Știi că albinele sunt pe moarte?Știi că dacă ele dispar, urmăm noi, oamenii?Comunitatea Declic s-a alăturat efortului internațional de a strânge 1 milion de semnături în dreptul petiției prin care cerem Comisiei Europene interzicerea pesticidelor periculoase pentru albine.Aceasta este o Inițiativă a Cetățenilor Europeni (ICE), un instrument legal care, în caz de succes, obligă Comisia Europeană să asculte solicitările cetățenilor printr-o procedură formală.Semnează petiția acum și dă vestea mai departe!

Gepostet von Declic am Donnerstag, 5. März 2020

Dă de veste: