Donatii 13 March 2020

Coronavirus – ajută și tu

Coronavirus se răspândește de la oră la oră în România. 

Azi sunt deja 64 de cazuri confirmate. Și e doar vineri dimineața. Un prim bolnav e deja la terapie intensivă. Scanez continuu știrile după noutăți și realizez că asta facem cu toții, o țară întreagă.

Sistemul medical va fi pus la mare încercare. Infrastructura noastră medicală nu e pregătită pentru gestionarea unei pandemii. Nu doar că avem prea puține locuri pentru terapie intensivă, dar în curând se vor epuiza și materiale medicale esențiale.

În zilele ce urmează, am putea avea sute de bolnavi care au nevoie de îngrijiri medicale aprofundate, de materiale medicale sterile și de sisteme mecanice de ventilație. Și am văzut deja în Italia cum mor oameni din lipsă de echipamente. Am văzut deja la Colectiv cum au murit oameni din lipsă de tratamente medicale esențiale.

Cei care triază cazurile, cei care fac testele, medicii care dau tratamentele, asistenții și infirmierii care îngrijesc sunt în prima linie. Vor avea nevoie de cantități uriașe de combinezoane și măști de protecție (dacă ar fi să menționez doar un tip din materialele medicale prioritare). Iar aceste stocuri vor trebui reaprovizionate neîncetat, timp de săptămâni la rând.

Ne-am alăturat asociației Dăruiește Viață care a pregătit o listă cu materiale și echipamente critice. În timp ce vă scriu, echipa lor face achiziții din fonduri private pentru a le dona spitalelor. Dacă noi cetățenii ne unim și contribuim fiecare cu o donație, putem să suplimentăm fondurile pentru cumpărarea de echipamente critice de către cei de la Dăruiește Viață. Dacă ai donat deja pentru construirea spitalului, gândește-te dacă nu vrei să faci chiar acum o nouă donație deoarece sumele pentru aprovizionarea împotriva coronavirus sunt fără precedent de mari. Banii proveniți de la câteva mii de membri Declic, pot fi exact banii care lipses

Contribui și tu pentru a cumpăra materiale și echipamente medicale pentru a salva vieți?


Bugetul sănătății a fost suplimentat zilele acestea. Dar măsura este insuficientă după decenii de subfinanțare. Acum se caută echipamente vitale, precum kituri de testare sau echipamente de ventilație mecanică. Însă nici acestea nu mai sunt ușor de găsit. 

În plus, achizițiile din ultimii ani din sistemul sanitar ne-au arătat că acestea sunt anevoioase și la supra-preț. Nu știm dacă acest lucru e valabil și acum. Ceea ce știm însă e că 20% dintre persoanele infectate din China au avut nevoie de spitalizare săptămâni întregi. Pe măsură ce vom avea și noi tot mai multe îmbolnăviri, vor fi necesare cantități uriașe de materiale medicale sterile și echipamente de protecție. Și vom avea nevoie ca aceste echipamente să ajungă în spitale cât mai repede cu putință.

Dăruiește Viața construiește primul spital de oncologie pentru copii. Avem încrederea că, așa cum au organizat ridicarea spitalului, au cele mai bune șanse să găsească și să cumpere acum și materiale sanitare critice, care să completeze aprovizionarea spitalelor. Echipamentele sunt rare și la mare căutare, dar asociația Dăruiește Viață are deja experiența și credibilitatea internațională pentru a accesa rapid acest tip de echipamente. Iar zilele acestea, efortul lor e mai important ca niciodată și trebuie susținut.

Așa că vă scriu vouă, celor 619.130 membri ai comunității Declic cu rugămintea de a dona chiar acum. Toate fondurile primite vor fi redirecționate către Dăruiește Viața pentru cumpărarea de materiale și echipamente medicale pentru tratarea celor infectați cu coronavirus. Contribui și tu chiar acum cu prețul unui prânz?


Dacă vrei să aflii mai multe informații utile, click aici.