Blog 24 November 2020

Nelu Tătaru trebuie să vadă asta

O imagine a dezastrului din spitalele românești, asta trebuie să se vadă în fața la Ministerul Sanatatii. Vrem să ducem cu noi o victimă a infecțiilor nosocomiale și pancarte cu bacteriile ucigașe nemonitorizate care ne omoară cu zile în spitale. Dacă 230 dintre noi aleg să contribuie cu câte 15 lei, vom strânge imediat suma de 3500 de lei, necesară organizării acestei acțiuni. Contribui și tu?


Vom merge la Ministerul Sănătății pentru a înmâna petiția ”Raportați infecțiile intraspitalicești!, care a ajuns la 18.000 de semnături. Am fi putut face acest lucru printr-o simplă depunere la registratură, urmând apoi să așteptăm răspunsul autorităților, în 30 de zile. Dar ne-am gândit să facem mai mult de atât, așa că am pus la cale și un eveniment creativ, chiar în fața Ministerului. Acest eveniment va crește vizibilitatea acțiunii noastre, atât pentru autoritățile cărora ne adresăm, dar și pentru mass-media.

Mai exact, vom recrea vizual, chiar în fața ministerului, pericolul mortal la care pacienții sunt expuși în aproape orice spital din România. Vom aduce un pat real de spital, un actor în rol de pacient, bannere printate cu mesajele noastre și reprezentări ale principalelor bacterii ce infectează oamenii în spitale. Așa vom transmite autorităților că nu mai acceptăm să fim victime ale infecțiilor nosocomiale necontrolate. Pentru asigurarea unui material vizual de calitate superioară, vom colabora cu o echipă foto-video profesionistă. Iar pentru a transporta patul ATI la locație vom închiria o dubiță.

Costurile totale pentru organizarea acestui eveniment se ridică la 3500 de lei, bani pe care nu îi avem și de care trebuie să facem rost până cel târziu mâine. Atunci e data scadentă a facturilor pentru toate materialele date în lucru și pentru contractele cu colaboratorii.

Olga, dacă o donație de 15 lei nu-ți creează dificultăți majore, te rog să iei în considerare să o faci acum, pentru această acțiune. Este nevoie de 230 dintre noi care să doneze această sumă, pentru a ne asigura că evenimentul se va întâmpla așa cum l-am planificat. Ce zici, poți să contribui cu 15 lei pentru acțiunea de la Ministerul Sănătății, de joi?


Pe lângă acțiunea despre care ți-am scris, am solicitat tot pentru joi și o audiență cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Urmează să aflăm cât de curând dacă ministrul este deschis sau nu dialogului cu noi, cei 18 000 de cetățeni care-i cerem să se asigure de raportarea infecțiillor ucigașe din spitale. Dacă Nelu Tătaru acceptă întâlnirea, cu atât mai mult ar trebui să vadă și dimensiunea dezastrului pe care instituția condusă de el îl ignoră. Contribui și tu pentru acțiunea de joi, de la Ministerul Sănătății?