250.000 de europeni cer FSC retragerea certificării Schweighofer

De-Clic :: 250.000 de europeni cer FSC retragerea certificării Schweighofer

Bonn, 7 februarie 2017 - Astăzi, echipa de-clic împreună cu campaigneri de la Campact (Germania) au înmânat directorilor Forest Stewardship Council (FSC) cele peste 250.000 de semnături prin care cetățenii cer retragerea definitivă a certificării companiei Schweighofer. Acțiunea a avut loc cu ocazia întrunirii board-ului FSC care va decide zilele acestea asupra dezasocierii de compania austriacă, cel mai mare procesator de lemn de pe piața românească.

Peste 20 de activiști, români și germani, au organizat un protest tematic cu prilejul depunerii semnăturilor. Îmbrăcați în ursuleți sau în tăietori de lemne, activiștii s-au întâlnit la ora 10, în fața sediului internațional al FSC, pentru a convinge organizația de certificare să-și retragă sprijinul oferit Schweighofer.

Directorii FSC au ieșit în întâmpinarea activiștilor și au primit volumele de semnături. Cu aceată ocazie, d-na Gemma Boetekees, Global Network Director din partea FSC, a declarat: “Cred că este foarte clar că FSC este de partea unui management sustenabil al pădurilor, și în România la fel. Noi nu sprijinim ilegalitățile și nu ne punem logoul pe produse de proveniență ilegală.” 

Raluca Veștemeanu, campaigner din partea de-clic, le-a explicat reprezentanților organizației importanța retragerii certificării: “FSC spune că Schweighofer este doar unul dintre cei care taie ilegal în România. Acest lucru este o ofensă adusă românilor și țării mele. Este exact motivul pentru care oamenii protestează astăzi în stradă, pentru a opri exact acest tip de corupție pe care FSC o susține și încurajează.”

Filmul evenimentului poate fi vizionat aici.