După Hornbach, Leroy Merlin renunță la lemnul ilegal de la Schweighofer

De-Clic :: După Hornbach, Leroy Merlin renunță la lemnul ilegal de la Schweighofer

02.03.2017 - După o săptămână în care peste 500 de membri ai comunității de-clic au scris magazinelor de bricolaj, Leroy Merlin anunță cu nu va mai comercializa lemn de la Schweighofer.

Solicitarea comunității de-clic a venit după ce companiei austriece Schweighofer i-a fost retras certificatul de sustenabilitate. Astfel, s-a recunoscut pentru prima oară, la nivel internațional, că această companie a comercializat lemn tăiat ilegal și a încălcat legile României.

Leroy Merlin este al doilea lanț de magazine din România care renunță la lemnul provenit din tăieri ilegale. Primul care a luat această decizie a fost Hornbach, care și-a încetat colaborarea cu Schweighofer începând din ianuarie 2017.

Leroy anunță că a început deja negocierile cu noi furnizori, iar produsele Schweighofer din magazine vor fi înlocuite în termen de maxim 3 luni.

“Pierderea certificării FSC a tras un semnal de alarmă pentru toți clienții companiei Schweighofer. În continuare așteptăm să acționeze responsabil și Arabesque, Brico Depot și Dedeman, care se pare că nu au înțeles cât de importantă este pădurea pentru noi.” a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic

Campania de boicot a produselor Schweighofer continuă. Deja, peste 24.000 de membri ai comunității de-clic au cerut magazinelor Arabesque, Brico Depot, Dedeman și Leroy Merlin să renunțe la lemnul de la Schweighofer. Poți găsi mai multe informații despre campanie aici: https://campaniamea.de-clic.ro/p/renuntati-la-SH