În audiență la PSD. De ce a meritat

De-Clic :: În audiență la PSD. De ce a meritat

Am mers în audiență. Neapărat să mergeți și voi, e cu folos! Iată de ce.

Ne-am înscris în audiență la senatorul PSD Vasile Ilea. Ne-am dorit să vorbim cu un senator pentru că Senatul este camera deciziona­­­­lă în ceea ce privește Legile Justiției. Dar, supriză! Domnul Ilea a insistat să ne întâlnim la sediul PSD, nu la biroul său. Avea nevoie de întăriri, se pare, pentru că imediat după începerea întrevederii și-au făcut apariția și colegii de partid Cornel Itu și Gabriel Horia Nasra, ambii deputați. Nu am solicitat o întrevedere cu dumnealor, dar am rămas deschiși dialogului.

Am considerat că nu e timp să inițiem o discuție în detaliu despre lista lungă de probleme din proiectele de modificare a Legilor Justiției. Dar iată ce am argumentat:

Am pornit de la premisa că, la fel ca orice legi, deci și cele ale Justiției, sunt perfectibile, prin urmare  o reformă este necesară. Aici am fost cu toții de acord! Am adăugat apoi ideea că între politicieni, deci și între colegii din PSD există și hoți. Cu jumătate de gură și după numeroase obiecții domnii parlamentari au fost de acord și cu acest fapt imposibil de contestat.

Politicienii corupți au tot interesul să controleze justiția. În aceste zile, promovează un nou pachet de legi ale justiției tocmai politicienii condamnați deja sau acuzați că au furat zeci de milioane de euro. La acest capitol a fost imposibil să facem pace! Am ajuns la un minim acord legat de faptul că acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea și altor colegi umbresc și pun sub semnul îndoielii orice încercare de reformare a justiției. Dezacordul a rămas însă în ceea ce privește culoarea acestei umbre. Noi am spus că e o umbră neagră și deasă, dânșii că umbra e cel mult “străvezie”.

În orice țară din UE un om acuzat că a furat zeci de milioane de euro din fonduri europene se retrage până își dovedește nevinovăția. În România Liviu Dragnea este acuzat că a furat 21 de milioane de euro de un organism european, OLAF, nu doar de DNA-ul pe care îl contestă. Cu toate acestea, în loc să se retragă, președintele PSD vrea să schimbe legile care l-ar putea priva de libertate. Și o face cu ajutorul celor trei parlamentari ce se aflau în fața noastră și a altora asemenea lor. I-am întrebat dacă sunt ok cu asta.

Ne-au vorbit despre prezumția de nevinovăție, despre conștiința fiecărui parlamentar, despre valori și încrederea pe care românii o au în ei.

Domnilor Ilea, Itu și Nasra, dacă citiți aceste rânduri: argumentele dumneavoastră sunt străvezii! Am văzut dincolo de vorbe umbra extrem de neagră pe care o apărați. Ne pare rău că sunteți în această poziție ingrată. Am înțeles și că sunteți în pericol să vă pierdeți poziția de putere dacă nu pozați în apărători ai acestei întunecate umbre. Am înțeles chiar că ați ajuns să vă identificați cu ea.
A meritat să mergem în audiență pentru a le repeta celor trei, în mai multe rânduri, că nu este în regulă ca un om acuzat că a furat milioane de EURO să orchestreze lupta de reformare a justiției. E pur și simplu ridicol! Și că e jenant ca niște oameni onorabili ca dânșii să apere o asemenea idee ridicolă.

Ne-am spus la revedere zâmbitori, ca niște buni prieteni. N-au înțeles nimic. Acum cred că și-au făcut datoria de a dialoga cu societatea civilă, că sunt băieți buni.

Haideți să le arătăm obrazul. Chiar și așa gros, o să-i ardă. Mergeți și voi pe capul lor și spuneți-le ce credeți despre niște parlamentari ce se declară cinstiți, dar apără un infractor condamnat.

Intrați pe www.totipentrujustitie.ro și găsiți contactele senatorilor din județul vostru.

Luminița și Antoniu

campaigneri Declic