În 2 zile insula Belina va putea fi scutită de taxe. Acționează acum!

De-Clic :: În 2 zile insula Belina va putea fi scutită de taxe. Acționează acum!

Unele dintre cele mai vulnerabile zone naturale din România, ostroavele virgine ale Dunării, sunt puse în pericol de o inițiativă legislativă. Legea nr. 123/2017 prevede ca insulele, peninsulele, grindurile și alte forme de relief formate în mod natural pe cursurile de apă să fie scutite de taxe și impozite pentru activități de turism, jocuri de noroc și producție de energie electrică.

De aceste facilități fiscale ar beneficia și insula Belina, care a fost închiriată de firma Teldrum. Cu această ocazie, în schimb, se deschide o cutie a Pandorei care permite urbanizarea ultimelor habitate virgine din țară.

Proiectul de lege are termen de aprobare tacită luni, 6 noiembrie, și cel mai probabil va fi pus pe ordinea de zi a plenului Senatului. Dacă va fi aprobat, va cauza distrugeri iremediabile în ultimele habitate virgine din România. Ostroavele sunt ultimele zone de sălbăticie din România, cu importanță conservativă deosebit de mare. Această inițiativă legislativă este o amenințare la adresa habitatelor naturale dar și a dezvoltării durabile al zonei Deltei Dunării. În schimb, promovează o dezvoltare dezastruoasă pentru ecosisteme și pentru localnici.

Acționează acum! Mai avem două zile să scriem senatorilor și să oprim acest proiect de lege.

Trimite și tu chiar acum un email către senatori și cere-le să voteze respingerea proiectului de lege 123/2017!

Copiază textul de mai jos într-un nou email și trimite-l către: dorin.badulescu@senat.ro, ionut.sibinescu@senat.ro, cseke.attila@senat.ro, attila.cseke@senat.ro, iulian.dumitrescu@senat.ro, cristian.ghica@senat.ro, serban.nicolae@senat.ro, confirmari@declic.ro

Stimați senatori,

Suntem profund îngrijorați de legea nr. 123/2017 care prevede scutirea de taxe și impozite pentru anumite activități de turism, jocuri de noroc și producție de energie electrică ce urmează să fie desfășurate pe insulele, peninsulele, gridurile și alte forme de relief formate în mod natural pe Dunăre.

Considerăm că astfel de zone nu trebuie urbanizate, mai ales că sunt dificil de racordat la utilități, fără a menționa că găzduiesc ultimelse habitate virgine din România. Totodată, amendamentul care abrogă art. 5 din proiectul de lege permite intervenția omului inclusiv în ariile naturale protejate și în Rezervația Biosferei Deltei Dunării.

Prin urmare vă solicit să să cereți grupului dvs. parlamentar să respingă Legea nr. 123/2017.

Cu considerație,

……………………..