Mâine Senatul hotărăște soarta a 25.000 de persoane!

De-Clic :: Mâine Senatul hotărăște soarta a 25.000 de persoane!

Dragi prieteni,

avem nevoie de sprijinul tuturor susținătorilor platformei de-clic! O nouă propunere legislativă care cere monitorizarea independentă a centrelor pentru persoane cu dizabilități mintale poate fi adoptată dacă suficient de mulți dintre noi cer Senatului adoptarea sa. Pe 8 decembrie, comisiile de specialitate ale Senatului DECID: resping sau aprobă această inițiativă.

>> Cere adoptarea legii: facem.de-clic.ro/fara-lagare

Aș vrea să îți spun o scurtă poveste despre niște tineri foarte speciali care zilele acestea au lucrat cu mult drag la confecționarea unor flori albe, din ceramică. Acești tineri sunt persoane cu dizabilități mintale iar gestul lor este unul și mai special, deoarece este dedicat semenilor lor, copii și adulți cu dizabilități, care au murit în centrele administrate de stat. Da, anual, mii de astfel de persoane mor în spatele unor porți mereu închise, într-un mediu supus abuzului care, deși pe hârtie ar trebui să le faciliteze recuperarea și revenirea în comunitate, în fapt, îi condamnă încă o dată: 67% dintre ei nu vor părăsi niciodată sistemul.


Aceste delicate flori de ceramică, ieșite din truda unor mâini și suflete la fel de delicate, vor ajunge în mâinile senatorilor României și vor purta cu ele mesajul celor peste 10.000 de cetățeni care solicită înființarea unui mecanism de monitorizare independent menit să oprească abuzurile din instituțiile statului!


Alătură-te celor care susțin această lege și semnează petiția: http://facem.de-clic.ro/fara-lagare


Semnătura ta va ajunge marți pe masa comisiilor! Ajută-ne să spunem răspicat Senatului că vrem ca România să se poarte altfel, inclusiv la nivel instituțional, cu cei mai vulnerabili dintre noi. Vrem să îi ocrotească și să îi aducă înapoi în comunitate, nu să îi priveze de libertate, de drepturi, de viață.


Cu speranță,

Claudia Apostol

de-clic.ro