Programul “Școală după Școală” va face parte din măsurile pentru combaterea sărăciei ca Program Național

De-Clic :: Programul “Școală după Școală” va face parte din măsurile pentru combaterea sărăciei ca Program Național


Asociația pentru Educație și Justiție Socială „Human Catalyst”, alături de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică au solicitat încă din anul 2014 bugetarea Programului Școală după Școală în mediile dezavantajate, subliniind că peste 400.000 de elevi din România trăiesc în sărăcie, cei mai mulți dintre ei fiind din mediul rural. Toți sunt expuși riscului major de abandon școlar: aproximativ 12.000 de elevi din învățământul primar și peste 28.000 de elevi din gimnaziu renunță la școală în fiecare an.

Ca răspuns la demersurile Human Catașyst și CeRe, pe 10 februarie 2016, Premierul Dacian Cioloș a anunțat că Programul “Școală după Școală” va face parte din măsurile pentru combaterea sărăciei ca Program Național, măsura 6.2.

Ne bucurăm de această victorie, însă vom urmări ce se întâmplă mai departe. Suntem interesați să vedem efectiv sursa și mecanismul de finanțare, precum și modalitatea prin care programul va ajunge la școlile cu elevi vulnerabili. Noi vom considera misiunea noastră privind campania SdS încheiată în momentul în care vom vedea programul implementat în cele mai dezavantajate școli din țară.” Laura Greta Marin, Președinte Human Catalyst.

La finalul anului 2015 alături de acest demers au fost 50 de organizații neguvernamentale și peste 1500 de cetățeni care au cerut, printr-o petiție găzduită și promovată de platforma de-clic.ro, finanțarea de la bugetul de stat a Programului Școală după Școală, cu prioritate pentru școlile care au elevi cu risc educațional crescut (absenteism, abandon, repetenție, părăsirea timpurie a școlii, etc).

Detalii de contact:

Laura Marin, 0726 376 338, Asociația pentru Educație și Justiție Socială HUMAN CATALYST

Florina Presadă, 0722 383 190, Centrul de Resurse pentru participare publică

***

Pentru mai multe detalii despre campaniile Platformei DE-CLIC.ro, vă invităm să dați “like” paginii noastre de Facebook: www.facebook.com/de.clic.ro