Vom avea cișmele la IAȘI!

De-Clic :: Vom avea cișmele la IAȘI!

Vești bune! Cei aproape 1000 de semnatari ai petiției inițiate pe platforma noastră de Asociația Mai Bine au convins Primăria Municipiului Iași că da, este nevoie de mai multe cișmele în cartiere: http://facem.de-clic.ro/iesenii-vor-cismele

Drept urmare, Asociația Mai Bine a primit răspuns oficial că vor ”avea în vedere includerea în buget a sumei necesare achiziționării și montării acestora, conform prevederilor legale în vigoare”. 

Așadar a semna o petiție nu este un efort inutil. Mulțumim celor care au decis să se implice activ. Cu ajutorul lor, din primăvară ieșenii ar putea avea încă 10 cișmele noi în cartiere, pe lângă cele 10 deja instalate prin proiectul Apa fara Plastic.

În prezent, pentru cei peste 300 000 de locuitori și vizitatori ai Iașului există aproximativ 15 cișmele, majoritatea în zona centrală a orașului. Lipsa unei surse de apă gratuite și la îndemână determină trecătorii să cumpere apă îmbuteliată, ceea ce are un impact negativ asupra mediului, asupra comunității și asupra buzunarelor noastre.

În plus, accesul la apă potabilă nu este un lux sau un moft, ci un drept de care depinde supraviețuirea noastră. Națiunile Unite recunosc dreptul la apă ca drept al omului. Cu cât facem mai accesibilă apa potabilă într-un mod prietenos cu mediul și sustenabil, cu atât mai mult ne asigurăm propriul viitor.

În perioada următoare vom continua demersul inițiat de Mai Bine și vom încerca să convingem și alte orașe să urmeze exemplul Iașiului :) 
Rămâneți pe recepție!