Termeni și condiții

Declic este o platformă online ce promovează democrația, pacea, drepturile omului, valorile comunitare, egalitatea, corectitudinea, dezvoltarea durabilă, protecția mediului. Promovăm schimbarea socială pozitivă, pentru a proteja mediul și pentru a sancționa orice nedreptate.

Acești Termeni și Condiții de utilizare pentru site-urile web declic.ro, campaniamea.declic.ro, și alte site-uri de pe domeniul declic.ro (alegeri.declic.ro),numite împreună Declic.ro, enunță termenii și condițiile în care puteți utiliza site-ul nostru pentru orice scop, inclusiv a crea și administra campanii și/sau a semna petiții.

1. DEFINIȚII

Declic.ro: Asociația Declic, cu sediul în Str Traian, nr 69-71, ap 27, Cluj-Napoca, jud. Cluj, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 109/2009, Cod de înregistrare fiscală nr. 25862117, Email: contact @ declic.ro, Adresă de corespondență: Cluj-Napoca, str Petru Maior nr 6-8, ap 20, în calitate de administrator al site-urilor web declic.ro și campaniamea.declic.ro (numite împreună Declic.ro)

Semnatar Petiție Declic.ro: persoana fizică cu datele identificate prin formularul de semnare a unei petiții care este de acord cu prezenții Termeni și condiții pentru susținerea publică a petiției respective.

Comunitatea Declic.ro este formată din persoanele fizice care sunt de acord cu participarea în Comunitatea Declic.ro prin acordul cu prezenții Termeni și Condiții și care beneficiază de serviciile mai jos prezentate.

2.ACCEPTAREA TERMENILOR

Prin semnarea unei petiții, inițierea unei campanii, sau implicarea într-un apel la acțiune online în orice mod și bifarea casetei de lângă „Sunt de acord cu Termenii și condițiile Declic.ro”, înseamnă că sunteți de acord cu acești Termeni de utilizare și sunteți de acord să le respectați, conform detaliilor de mai jos pentru semnarea petiției, respectiv pentru participarea în Comunitatea Declic.ro

Bifarea căsuței reprezinta o acceptare din partea ta a acestor Termeni în condițiile stipulate de art 9 din Legea comerțului electronic 365/2002, iar click-ul reprezinta o semnătură electronica, în sensul art.3 pct.10 din Regulamentul UE 910/2014 , părțile recunoscându-i aceiași valoare cu o semnătură olografa.

3.SEMNAREA PETIȚIEI

Orice semnare a unei petiții pe Declic.ro se poate face doar în condițiile acordului cu prezenții Termeni și Condiții:

3.1. Având în vedere că activitatea de petiționare este reglementată de legislația din România (OG 27/2002) și că petițiile anonime sau fără date de identificare nu sunt luate în considerare, avem nevoie de aceste informații minimale pentru a confirma acordul tău cu această petiție. O parte din aceste date (doar nume și prenume) pot fi trimise alături de petiția semnată către autoritățile și instituțiile publice sesizate, identificate în mod precis în petiție.

3.2 Ca atare, dacă doriți să semnați orice campanie pe site-ul nostru, trebuie să ne furnizați informații personale adevărate, actuale și complete. Nu este nevoie să configurați un cont la noi și să întrați în Comunitatea Declic.ro pentru a semna o petiție, dar vă încurajăm să faceți acest lucru dacă intenționați să folosiți și alte servicii din Comunitatea Declic. Semnăturile utilizatorilor ce nu furnizează informații adevărate, actuale și complete vor fi șterse.

3.3 Când ne furnizați adresa dvs. de e-mail, va vom putea trimite automat informări cu privire la status-ul petiției semnate, de la care vă puteți dezabona în orice moment făcând clic pe link-ul „Dezabonare” în partea de jos a email-urilor noastre.

3.4 Prin semnarea petiții sunteți de acord că:

3.4.1 atunci când semnați o campanie pe site-ul nostru, numele, adresa și (dacă l-ați furnizat) numărul de telefon mobil poate fi folosite de inițiatorul campaniei, dacă este altă persoană decât Declic, prin uneltele puse la dispoziție pe Declic.ro;

3.4.2 inițiatorul campaniei poate exporta petiția împreună cu alte informații introduse pe site-ul nostru (care ar putea include numele, județul și comentarii);

3.4.3 Declic nu cedează adresele de mail niciunei terțe părți, afiliată sau neafiliată campaniilor derulate și prelucrează datele personale doar în conformitate cu Politica de Confidențialitate

3.5. Semnarea petițiilor se poate face doar pentru petițiile deschise, unde formularul de semnare este activ. În condițiile marcării unei petiții ca fiind închise, aceasta nu mai poate primi noi semnături.

3.6. Prin acceptarea termenilor și condițiilor ne veți exonera, pentru totdeauna, de orice responsabilitate, obligație și revendicare privind orice vătămare, pierdere sau deteriorare suferită sau suportată din cauza, sau în legătură cu orice campanie semnată pe site-ul nostru, pentru toate mesajele primite prin intermediul site-ului nostru, precum și pentru orice eveniment la care participați ca urmare a unui anunț postat pe site-ul nostru.

4.COMUNITATEA DECLIC.RO

Prin participarea în mod voluntar în Comunitatea Declic.ro sunteți de acord cu prezenții Termeni și Condiții și veți putea beneficia de următoarea servicii acordate în mod gratuit prin participarea în Comunitate:

 • posibilitatea creării unei campanii (petiții) în conformitate cu detaliile din art 5 în CampaniaMea.Declic.ro;
 • semnarea mai simplă a oricărei petiții prin completarea automată a datelor voastre. Semnarea oricărei petiții trebuie să respecte condițiile din art 3;
 • reamintiri (reminder) cu privire la finalizarea semnării unei petiții, pentru acțiunile începute și nefinalizate;
 • informări despre campaniile Declic.ro de care ați putea fi interesați, bazat pe acțiunile voastre pe Declic.ro;
 • informări despre chestionare sau alte acțiuni ale Declic.ro;
 • notificări directe prin SMS sau telefon, în cazuri specifice de membri activi din Comunitatea Mea care participă la activități Declic.ro

5.CREAREA UNEI CAMPANII

5.1 Puteți utiliza site-ul nostru CampaniaMea.Declic.ro pentru a crea una sau mai multe campanii, pentru a susține orice cauză care nu promovează ura, violența, discriminarea sau stereotipurile bazate pe rasă, sex, etnie, sexualitate, naționalitate sau religie. Campaniile nu pot promova în mod explicit partide politice, mărci sau evenimente comercial sau persoane individuale.

 • Sunteți binevenit să inițiați o campanie sau o petiție dacă sunteți un ales, un candidat politic sau parte a unui grup politic. Cu toate acestea, ne rezervăm dreptul de a modifica sau elimina petiția, dacă considerăm că aceasta urmărește promovarea unui partid politic, politician sau candidat. Petițiile sunt create doar de către persoane fizice sau juridice, nu sub un nume de partid și ar trebui să se concentreze asupra unor cauze nepartinice. Vă rugăm să informați echipa Declic, dacă sunteți un politician ales sau candidat, astfel încât să putem evalua petiția dumneavoastră în mod corespunzător.
 • Creatorul unei campanii, denumit și Inițiatorul campaniei, este singurul responsabil pentru a se asigurați că conținutul dvs. se bazează pe informații corecte, factuale și că toate afirmațiile făcute pot fi pe deplin verificate. Sunteți de acord să oferiți dovezi către Declic pentru a vă susține conținutul, dacă Declic are îndoieli privind acuratețea informațiilor cuprinse într-o petiție.

5.2 Dacă doriți să creați o campanie folosind site-ul nostru, trebuie să faceți parte din Comunitatea Declic. La configurarea contului dvs., trebuie să furnizați informații personale care sunt adevărate, actuale și complete. Nu este permisă inițierea unei petiții de către persoane anonime. Declic.ro își rezervă dreptul de a vă cere să vă confirmați identitatea cu documente suplimentare, având în vedere obligațiile dvs. legale și contractuale în calitate de Inițiator al petiției. În cazul refuzului de a vă confirma identitatea, Declic.ro își rezervă dreptul de a înlătura petiția. Persoanele juridice pot deschide petiții pe declic.ro, prin deschiderea sau actualizarea unui cont din Comunitatea Declic.ro cu datele persoanei juridice.

5.3. Crearea unei campanii presupune prelucrarea de către Inițiatorul campaniei de date cu caracter personal pentru acest scop. În acest sens, Inițiatorul campaniei este o persoană împuternicită de operator, iar Declic.ro este Operatorul, conform legislației cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și a contractului specific între cele 2 părți – Anexa 1 – Contract de Prelucrare a Datelor Personale. Datele personale colectate pe CampaniaMea.declic.ro pot fi folosite exclusiv în scopul susținerii Campaniei sau Petiției voastre, conform contractului mai sus precizat.

5.4 Sunteți singurul responsabil pentru păstrarea confidențialității și securității contului, că și pentru securitatea datelor personale prelucrate.. De asemenea, sunteți singurul responsabil pentru toate activitățile desfășurate prin intermediul contului. Vă recomandăm să setați o parolă imposibil de ghicit și la care să nu aibă nimeni altcineva acces.

5.5. Trebuie să ne înștiințați imediat cu privire la orice utilizare neautorizată a contului. Noi nu vom fi răspunzători pentru orice pierdere sau daună care apare în legătură cu orice utilizare neautorizată a contului.

5.6 Când ne furnizați adresa dvs. de e-mail și numărul de telefon mobil, sunteți de acord cu primirea de mesaje (inclusiv prin e-mail, SMS-uri) legate de petiția creată:

 • A) Veți primi mesaje generate automat atunci când inițiați o petiție, Aceste mesaje generate automat le veți primi indiferent de opțiunea de abonare la comunicările periodice;
 • B) Dacă veți opta pentru a primi mesaje, atunci veți primi periodic de la persoane sau organizații care au inițiat petiții prin campaniamea.declic.ro sau de la echipa Declic pentru campaniile organizației.
 • C) Inițiatorii de petiții nu se pot dezabona de la mesajele trimise de semnatari și au obligația să le răspundă atunci când solicitările sunt rezonabile.

5.7 Vă puteți dezabona de la mesajele trimise de către noi în orice moment, făcând click pe link-ul „Dezabonare” în partea de jos sau de sus a email-urilor noastre.

5.8. Nu permitem link-uri către petiții găzduite de terțe părți, fie în petițiile noastre sau în e-mailuri pe care le trimiteți către semnatari. Ne rezervam dreptul de a elimina sau de a edita petiții și șterge sau edita email-uri care conțin linkuri la petiții sau conținut găzduit de terți.

5.9 Ca inițiator al unei campanii, trebuie să răspundeți de îndată tuturor celor ce se adresează inițiatorului.

5.10. Toate campaniile de pe CampaniaMea.Declic.ro sunt aprobate manual de Declic.ro pentru îndeplinirea condițiile din aceste Termeni și Condiții. Orice încălcare a acestor condiții poate duce la respingerea Campaniei propuse atât la început, cât și pe parcursul găzduirii acesteia pe CampaniaMea.Declic.ro

5.11 Prin acceptarea termenilor și condițiilor ne veți exonera, pentru totdeauna, de orice responsabilitate, obligație și revendicare privind orice vătămare, pierdere sau deteriorare suferită sau suportată din cauza, sau în legătură cu orice campanie creată pe site-ul nostru, pentru toate mesajele primite prin intermediul site-ului nostru, precum și pentru orice eveniment la care participați ca urmare a unui anunț postat pe site-ul nostru.

5.12 Este interzisă strângerea de fonduri prin platforma CampaniaMea, cu excepția cazurilor în care strângerea de fonduri este pentru o anumită tactică (de ex: plata unor avocați, plata unor furnizori, etc) strict corelată cu petiția creată.

5.13 Declic își rezervă dreptul de a analiza toate apelurile de strângere de fonduri prin platforma CampaniaMea, și de a le aproba sau respinge.

6.CONȚINUTUL INTRODUS DE DVS.

6.1 Dvs, garantați că toate textele, imaginile și alte tipuri de conținut postat pe site-ul nostru sau trimis către noi, este original și/sau produs de dumneavoastră sau ca aveți dreptul de a-l publica pe Declic.ro .

6.2 Înțelegeți și sunteți de acord că putem, după propria noastră apreciere și fără notificare, edita și / sau elimina orice campanie sau conținut pe care ați adăugat-o pe site-ul nostru sau oricare din elementele de conținut despre care noi credem că încalcă acești termeni sau care este sau poate fi ofensator, ilegal, defăimător sau încalcă drepturile, sau amenință siguranța altora.

6.3 Prin postarea de conținut pe site-ul nostru, oferiți Declic.ro o licență neexclusivă, gratuită, nelimitată în timp și spațiu către Declic.ro pentru toate drepturile de autor asupra conținutului publicat de dvs. pe site-ul Declic.ro .

6.4 Ne rezervăm dreptul de a elimina orice conținut sau campanie inițiată de orice utilizator din orice motiv legat de respectarea acestor Termeni și Condiții, inclusiv a valorilor Declic. Aceasta este o decizie pe care ne vom strădui să o facem în mod corect, fiind răspunzători în fața board-ului Declic.

7.UTILIZAREA SITE-ULUI NOSTRU

7.1 Site-ul nostru este disponibil numai pentru uz personal și necomercial.

7.2 Conținutul introdus de utilizatori pe site-ul nostru nu reflectă în mod obligatoriu opiniile și convingerile Declic.ro inclusiv ale echipei Declic, a board-ului Declic sau a membrilor Asociației.

7.3 Trebuie să utilizați site-ul nostru, în conformitate cu acești Termeni și Condiții, numai în scopuri legale și într-un mod care nu încalcă drepturile nimănui și nu restricționează sau inhibă orice utilizare a site-ului nostru.

7.4. Utilizatorii site-ului nu au dreptul să colecteze informații despre alți utilizatori ai site-ului nostru, în scopul de a trimite mesaje comerciale nesolicitate sau pentru orice alt scop.

7.5. Constant actualizăm și efectuăm operațiuni de întreținere a site-ului, astfel încât accesul poate fi suspendat temporar, sau funcționalități de pe site-ul nostru pot fi inaccesibile din timp în timp, fără o notificare prealabilă. Noi nu vom fi trași la răspundere dacă, din orice motiv, site-ul nostru nu este disponibil în orice moment sau pentru orice perioadă de timp.

7.6. Întregul conținut al site-ului Declic.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica, scripturi, programe și alte opere originale – este proprietatea intelectuală a Declic.ro sau este folosit cu acordul titularilor drepturilor de autor și este aparat de legislația drepturilor de autor. Folosirea fără acordul Declic.ro a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

8.DONAȚII

8.1. Declic.ro poate primi donații de la membri ai Comunității Declic.ro, dar și de la alte persoane fizice sau juridice prin modalitățile identificate pe declic.ro

8.2. Orice sumă primită ca donație de Declic.ro va fi folosită în scopul îndeplinirii obiectivelor Declic.ro, fără a putea fi direcționați de către donator pentru a activitate precisă.

8.3. Ca urmare a obligațiilor noastre de transparență auto-asumată, vom trimite tuturor donatorilor raportul nostru (lunar și anual) de transparență pe email (de unde vă puteți dezabona oricând).

8.4. Toate donațiile primite sunt raportate conform obligațiilor legale financiar-contabile.

9.LEGĂTURA CU SITE-URI ȘI RESURSE TERȚE

Site-ul nostru poate conține resurse ce provin din site-uri terțe și link-uri către site-uri terțe. Nu avem nici un control asupra acestor site-uri, și nu vom fi răspunzători pentru nicio pierdere suferită atunci când utilizați un site terț sau resurse provenind din site-uri terțe.

10.ÎNCHIDEREA SAU SUSPENDAREA ACCESULUI

10.1 Putem anula orice cont în cazul în care utilizatorul nu respectă obligațiile care îi revin conform Termenilor și condițiilor.

10.2 În cazul în care contul este închis pentru orice motiv, utilizatorul nu va avea acces la contul și conținutul disponibil prin cont.

10.3 Echipa Declic prin personalul său va determina, la discreția sa, dacă a existat o încălcare a acestor Termeni și Condiții de furnizare a serviciilor prin utilizarea de către dvs. a site-ului. Atunci când a avut loc o încălcare, putem lua oricare din următoarele măsuri pe care le considerăm adecvate, sau orice alte măsuri ce se impun, cum ar fi:

 • retragerea imediată, temporară sau permanentă a dreptului de a utiliza site-ul Declic;
 • îndepărtarea imediată, temporară sau permanentă a mesajelor publicate sau a materialului încărcat de dvs. pe site;
 • proceduri legale împotriva dvs., inclusiv, dacă este cazul. de despăgubiri care rezultă din încălcarea termenilor și condițiilor.

11.EXONERARE DE RESPONSABILITATE

11.1 Nu putem garanta că funcționarea site-ului nostru va fi sigură, confidențială, fără întreruperi, fără erori, completă sau curentă.

11.2 Materialele și informațiile puse la dispoziție pe site de către utilizatori sunt furnizate fără condiții sau garanții cu privire la exactitatea datelor.

11.3 Cu excepția cazului în care nu poate fi exclusă răspunderea noastră legală, nu vom fi responsabili și trași la răspundere pentru orice pierdere sau prejudiciu ce poate să apară din utilizarea sau incapacitatea de utilizare a site-ului.

11.4 Nu ne asumăm răspunderea pentru orice pierdere de profit, inclusiv potențial, pierdere sau corupere de date, pierderi sau daune suferite sau suportate sau care apar în legătură cu folosirea site-ului nostru, sau în legătură cu orice acțiune, inacțiune sau omisiune (din neglijență sau alt motiv).

11.5 Deși luam în mod constant măsuri de securitate pentru protecția utilizatorilor Declic, nu suntem responsabili pentru eventuala utilizare abuzivă a informațiilor dvs. de către alți membri Declic sau terțe părți care au accesat site-ul în mod fraudulos.

11.6 Nu suntem responsabili pentru orice acțiuni, revendicări, vătămare, pierdere sau deteriorare suferită sau suportată din cauza sau în legătură cu calitatea de membru al oricărui grup sau prin participarea la orice activități organizate sau anunțate de site-ul Declic și / sau de oricare dintre membri săi.

11.7 Orice semnatar al unei petiții Declic sau Membru al Comunității Declic ne exonerează de orice despăgubire, răspundere, pretenție, pierdere sau daună care rezultă din sau are legătură cu conținutul făcut public pe site, utilizarea sau incapacitatea de a utiliza site-ul nostru, orice încălcare a Termenilor și condițiilor noastre, și conduita în ceea ce privește site-ul nostru și interacțiunea cu alți utilizatori ai site-ului nostru.

12.FORȚA MAJORĂ

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

13.UTILIZAREA SITE-ULUI NOSTRU DIN AFARA ȚĂRII

13.1 Toți vizitatorii site-ului sunt bineveniți să acceseze conținutul și să furnizeze conținut, dar nu putem garanta că site-ul este disponibil pentru utilizare în orice parte a lumii. Cei care vizitează site-ul din afara României sunt responsabili pentru respectarea tuturor legilor în vigoare, inclusiv din punctul de acces.

13.2. Legea aplicabilă prezentelor termeni și condiții este legea română.

14.PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Politica de confidențialitate și de prelucrare a datelor cu caracter personal este disponibilă la https://www.declic.ro/politica-de-confidentialitate

15.MODIFICĂRI

15.1 Ne rezervam dreptul de a modifica oricare punct sau toate punctele din acești termeni și condiții, și / sau de a adăuga noi termeni și condiții în orice moment.

15.2 Declic.ro își rezerva dreptul sa schimbe termenii fără îndeplinirea unor alte formalități. Atunci când acești termeni se vor modifica, Declic.ro va va notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj în contul dvs. de utilizator al Declic.ro și prin publicarea în prima pagina a siteului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul în site și folosirea facilitaților noastre după momentul notificării sau al afișării linkului privind schimbările pe prima pagina a siteului implica faptul ca v-ați dat acordul asupra noilor termeni.

15.3 Dacă aveți cunoștință de orice încălcare a acestor Termeni de furnizare a serviciilor sau a altor utilizări necorespunzătoare a site-ului Declic, vă rugăm să anunțați echipa Declic.ro scriind la [email protected].

15.4 Nu există nici o relație comercială între orice vizitator, semnatar sau membru al Comunității Declic și Declic.ro pentru serviciile disponibile pe Declic.ro (semnarea sau crearea unei petiții).

15.5. Declic.ro își rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului sau. De asemenea, Declic.ro își rezerva dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul sau conținut.

15.6 Acești Termeni și condiții vor fi guvernați și interpretați în conformitate cu legile din România, precum și orice dispute cu privire la acești termeni de utilizare se supun jurisdicției exclusive a instanțelor competente din România de la sediul Declic.


Acest document a fost actualizat ultima data la 1.03.2022 poate fi găsit la adresa :https://www.declic.ro/termeni-si-conditii/