Email 7 August 2023

10 august – ne vedem in Piata Victoriei

Nu putem uita că se împlinesc 5 ani de la violențele din 10 august 2018, iar vinovații nu au fost condamnați încă. Haide să ne adunăm în Piața Victoriei, tot pe 10 august, de la ora 19:00, să cerem judecarea în regim de urgență a jandarmilor agresivi. Avem nevoie de tine acolo!

Vom purta pancarte cu mesaju“10 august #nuuitam #nuiertam” și vom prezenta imagini care arată adevărul despre intervenția absurdă a jandarmilor. 

Anul acesta, ziua de 10 august aduce și un motiv de bucurie. Datorită implicării noastre, a membrilor Declic, am reușit să obținem finalizarea cercetărilor în cazul intervenției abuzive a jandarmilor. Cu ajutorul banilor strânși pentru avocați, am redeschis dosarul și am adus la lumină dovezi clare ale abuzurilor jandarmilor asupra manifestanților pașnici. Este dovada că acțiunile noastre contează.

Dar nu trebuie să ne oprim aici! A venit momentul să ne facem din nou auziți și să nu lăsăm vinovații nepedepsiți. Această zi, 10 august 2023, reprezintă 5 ani de la atacul violent al jandarmilor asupra unor oameni pașnici. Tineri, tinere, femei cu copii, bătrâne, bătrâni veniți să ceară dreptate s-au trezit gazați și bătuți.

Dosarul este finalizat la parchet, au fost strânse destule probe împotriva șefilor din jandarmerie și a celor care au acționat direct în stradă. Însă e nevoie să fim prezenți în Piață să cerem judecata în regim de urgență. Altfel, subiectul va fi trecut la și altele.

Dar, cu tine alături, vom avea o forță imensă pentru a face ca vocea noastră să fie auzită. Ne-am luptat până acum, am strâns rândurile și am reușit să facem progrese notabile. Împreună, vom cere ca vinovații să fie judecați rapid, să fie trași la răspundere pentru faptele lor. Dacă nu acționăm acum, există riscul ca aceste abuzuri să fie trecute sub tăcere sau să se prescrie. Să nu uităm cum au scăpat ucigașii disidentului Gheorghe Ursu.

Fii alături de noi pe 10 august 2023 în Piața Victoriei, pentru că istoria se scrie prin acțiuni în stradă. Vom aduce cu noi imagini uriașe care dovedesc agresiunile jandarmilor și sute de pancarte cu mesaje precum „#10 august #nuiertăm/ Dreptate pentru 10 august!” sau „#10august #nuuitam/Bătuți pentru că protestam pașnic”.

Ca imaginea protestului să fie de impact, cum a fost recent la protestul Toți știau”, avem nevoie de cât mai mulți oameni. Ne vedem în Piața Victoriei!