Email 23 November 2019

Am scris mii de mailuri Procurorului General

Tocmai am aflat vești despre ancheta în cazul pădurarului mort la datorie. Din păcate nu sunt bune. Procurorii au emis un comunicat, ne spun că nu e nimeni acuzat și că suspecții nu sunt urmăriți penal.

Mie asta îmi întărește convingerea că ancheta nu este imparțială. Este strigător la cer faptul că suspecții nici măcar nu sunt anchetați penal. Asta după ce au recunoscut că l-au lăsat pe bietul om să moară în pădure, împușcat.

Există riscul să se aștearnă liniștea peste acest subiect. Presa va mai scrie o zi, două, apoi tragedia lui Liviu Pop va fi uitată. Nu putem să permitem asta, autoritățile trebuie să știe că interesul public pentru această anchetă este deosebit de ridicat. 

Hai să îi scriem Procurorului General. În câteva minute ar putea avea căsuța poștală plină cu mii de mesaje care-i cer să mute ancheta la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Asta ar asigura imparțialitatea anchetei.

Unul dintre aceste mesaje trebuie să fie al tău. Dacă te implici, putem să îl facem pe Procurorul General să înțeleagă că îngrijorarea oamenilor este reală și că trebuie să își aplece atenția asupra tragediei din Maramureș.

Dă click, chiar acum, pe butonul de mai jos. Durează doar două minute să trimiți mailul. Două minute în care poți face dreptate unui om nevinovat, care a murit încercând să protejeze pădurea.Îi scriu Procurorului General


Nu e prima acțiune de presiune prin email lansată de Declic, o facem din nou pentru că funcționează.
 Autoritățile reacționează când văd o mobilizare ieșită din comun a cetățenilor.

De curând, peste 2000 de membri Declic i-au scris șefului DNA cerându-i să preia un dosar de corupție clasat abuziv de DNA Alba. Ne-a ascultat și a redeschis dosarul. 2000 de oameni care au trimis un email au salvat 57 de hectare de pădure ce urmau să fie tăiate pentru a lăsa loc unei mine cu cianuri.

Ne mobilizăm și acum pentru a cere o anchetă imparțială în cazul pădurarului ucis? 

Durează doar 2 minute să te implici și să ceri asta Procurorului General. 

Cu îngrijorare, 

Antoniu și echipa Declic.

P.S. S-au înmulțit articolele din presă care arată relațiile de rudenie a unuia dintre suspecți cu un procuror din Maramureș. Acest procuror ar fi cunoscut pentru că oprește anchete penale în cazul infracțiunilor silvice. De ce este lăsată ancheta în Maramureș dacă există asemenea suspiciuni lansate în spațiul public? Scrie-i chiar acum Procurorului General să se implice.