Blog 6 June 2022

Amnistia pentru corupți

Suntem pe cale să asistăm la o amnistiere generală a infractorilor, din cauză că Parlamentul nu pune Codul Penal în acord cu decizia CCR. Dacă nu ne mobilizăm acum, oameni precum Elena Udrea, Sebastian Ghiță sau Ioana Băsescu vor scăpa de dosare. Și, alături de ei, sute de pedofili, traficanți de persoane ori evazioniști. Semnează petiția, hai să blocăm amnistia pentru infractorilor.

O nouă OUG13 pune în pericol societatea. CCR a dat o decizie prin care ar putea să scape de pușcărie cam toți corupții pe care i-am văzut ieșind odinioară cu cătușe de la DNA. Faptele lor se prescriu, dacă Parlamentul nu se grăbește să dea o lege prin care să modifice Codul Penal în acord cu decizia CCR.

Liderii PNL și PSD au făcut acest joc disperat ca să ne închidă gura. La propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, au modificat Codul Penal printr-o OUG. Doar că, din 2019, cetățenii au decis prin referendum că nu mai pot fi date OUG pe Justiție. Adică ordonanța Guvernului Ciucă este, cel mai probabil, neconstituțională și oferă o portiță de scăpare corupților.

Mă întreb dacă PNL și PSD au făcut această mișcare intenționat, ca să elibereze infractorii. Sau poate au vrut să testeze vigilența cetățenilor.

Nu le putem permite această ticăloșie. Dacă la OUG13 am ieșit în frig în stradă, acum pericolul este și mai mare, iar mobilizarea trebuie să fie urgentă. Începem cu o petiție, care să fie semnată de zeci de mii de cetățeni. Știu că mulți avem alte probleme pe care le considerăm prioritare, însă amnistia pentru corupți va avea efecte devastatoare asupra societății.

Gândește-te că, din momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial, toți corupții vor fi liberi, fără să mai returneze 1 leu din banii furați.

Pe lângă Elena Udrea, Sebastian Ghiță, Ioana Băsescu sau Sorin Blejnar, vor scăpa de pedepse pedofilii, traficanții de persoane și evazioniștii. Toți vor fi liberi pe străzi, gata să comită noi infracțiuni. Va fi ca și cum cineva ar deschide larg porțile închisorilor.

Mai avem timp să acționăm acum. Dacă ne strângem într-un număr cât mai mare și îi notificăm pe Marcel Ciolacu și pe Nicolae Ciucă, nu vor putea să ne ignore. PNL și PSD au venit în fața alegătorilor cu promisiunea că nu vom mai trăi epoca Dragnea. Iar ceea ce au făcut prin ordonanța de modificare a Codului Penal îi plasează tocmai umăr la umăr cu Liviu Dragnea.

Semnează acum petiția, alătură-te celor care vor justiție pentru toți.

Justiție pentru toți,
Cătălina și echipa Declic

PS: Deja Elena Udrea pare că a dat uitării arestul și își face planuri să construiască la Cluj un cartier de lux, cu heliport și telegondolă. Dacă noi nu ne vom mobiliza să oprim amnistia pentru corupți, toți banii furați din visteria statului vor rămâne în buzunarele corupților. Semnează petiția și cere modificarea codului penal prin lege.