Victorie 21 December 2023

Anul se încheie cu o veste bună

Între atâtea vești demoralizatoare, anul se încheie și cu o veste foarte bună pe care vreau să o împărtășesc cu tine. Pensiile speciale nu vor fi mărite de la 1 ianuarie. Iar asta se datorează mobilizării noastre, a cetățenilor. Am convins Guvernul să nu dea câte 5.000 de lei pe lună, în plus la pensiile de lux.

Indexarea cu 13,8% a pensiilor speciale ar fi fost o palmă pe obrazul pensionarilor normali. Doar mărirea ar fi însemnat dublul sau chiar triplul unei pensii medii din România.

Și, deși premierul Ciolacu susținea că e obligat de Constituție să dea această indexare și pensionarilor speciali, iată că s-a răzgândit sub presiunea celor 50.000 de semnatari ai petiției Măriți pensiile normale, nu pensiile speciale!

E o veste bună și o victorie uriașă pentru noi, în această luptă de ani de zile, pentru eliminarea unor privilegii nemeritate. Însă sunt sigură că trebuie să rămânem în alertă, pentru că politicienii vor încerca să compenseze reforma pensiilor speciale, ca să nu supere casta privilegiaților.

Această reușită se poate transforma repede într-un eșec, dacă lăsăm garda jos. Ar fi o mare pierdere pentru societatea noastră să întreprindem demersuri mai puțin ambițioase din cauză că nu avem fonduri suficiente în campaniile Declic. Dar, când știm că ne bazăm pe membri implicati, lucrurile se schimbă. Rămânem vigilenți și acționăm în momente-cheie, cum a fost acesta cu indexarea pensiilor. Așa se va întâmpla și în viitor. 

Cu speranță și mulțumiri, 
Cătălina și echipa Declic


PS: Poate că această veste bună ți se pare un lucru mărunt. Sau că a fost obținută prea ușor. Nu e așa. Dacă ne uităm în urmă, acum 3 ani nici nu era vreo șansă ca pensiile speciale să fie cu adevărat reformate. Astăzi, datorită mobilizării noastre constante, am oprit acordarea unor sume imense pentru cei mai bogați pensionari. Vom continua să fim la fel de atenți și eficienți în anul ce urmează.