Blog 14 July 2021

Atât de simplu, distribui petiția

Pentru ca Emil Boc să trateze cu prioritate petiția pentru deschiderea curților școlilor copiilor din comunitățile locale, e nevoie de implicarea ta în a dubla numărul de semnături. Inviți și tu prietenii sau cunoștințele care au copii de vârstă școlară să semneze petiția „Scoateți lacătul de la curtea școlii!”, prin a distribui petiția? Ca să nu-ți ia mai mult de 30 de secunde, folosește Megafonul Declic, dând click pe butonul de mai jos.


Când am demarat campania, eram convinși că petiția pentru deschiderea curților școlilor va strânge zeci de mii de semnături în câteva zile.

Calculasem că peste 1 600 000 de școlari în România, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, ar fi beneficiari direcți ai acestui demers. Majoritatea acestora, neavând acces în timpul liber la spații de mișcare și sport sigure și adecvate, sunt condamnați la sedentarism.

În ciuda implicării membrilor Declic de până acum, a altor 12 organizații care susțin inițiativa și a eforturilor din social media, petiția „Scoateți lacătul de la curtea școlii!”; s-a blocat.

Am ajuns la aproape 10 000 de semnături și, îți spunem foarte sincer, încă nu putem merge cu aplomb la Emil Boc, la biroul său din Cluj, să i-o înmânăm. Ni-l și imaginăm pe președintele Asociației Municipiilor zâmbind politicos în timp ce preia petiția subțire cât un caiet cu 48 de file, după care o lasă uitată într-un sertar.

Nu o să uităm expresia lui Adrian Weiner, vicepreședintele Comisiei de Sănătate, când a primit petiția cu peste 20 000 de semnături pentru depolitizarea spitalelor. A luat-o cu ambele mâini, a cântărit-o în palme, a cântărit-o impresionat și din priviri, înainte de a ne confirma că o va transforma în proiect de lege. Ceea ce s-a și întâmplat, acum 2 săptămâni.

Ne dorim același efect și pentru întâlnirea cu Emil Boc. Nu e greu să reușim, dar este atât de important! Așa că, dacă fiecare dintre cei aproape 10 000 de semnatari trimitem mai departe petiția prietenilor și cunoștințelor cu copii de vârstă școlară, putem cel puțin dubla semnăturile imediat. Iar solicitarea noastră va căpăta mult mai multă greutate, inclusiv la propriu.

Am ajuns la 10 000 de semnături datorită faptului că o parte dintre membrii Declic au semnat imediat ce au aflat de această campanie. Apoi au venit semnături și din reclamele pregătite pentru social media, precum și din distribuiri pe aceste platforme.

Acum apelăm, din nou, la implicarea ta pentru a ajunge la cât mai mulți oameni, prin tactica „de la om la om”. Ce zici, trimiți petiția mai departe și convingi câțiva prieteni să semneze, ca să fim minim 20 000? Apăsând butonul portocaliu vei putea trimite un mesaj predefinit pe Facebook Messenger, e-mail, WhatsApp sau Telegram.

Distribuie chiar acum, ca să ajungem cât mai repede la 20 000 de semnături. Când ajungem la acest prag, mă duc la Emil Boc cu petiția.


Altfel, dacă dorești să scrii un mesaj convingător cât mai personal, copiază de aici link-ul petiției și trimite-l mai departe cui dorești, pentru a-și adăuga semnătura.