Actiune 31 July 2017

VIDEO: Avocatul lui Dragnea, Voiculescu și Becali

Peste 146.000 de cetățeni i-am cerut lui Ciorbea să plece.  Hai să nu ne lăsăm descurajați de nesimțirea lui și să facem un pas mai departe. Hai să ne mobilizăm, să ne pregătim și mai ales să ne organizăm din timp pentru alegerea următorului avocat.

Peste 146.000 de cetățeni i-am cerut lui Ciorbea să plece.  Hai să nu ne lăsăm descurajați de nesimțirea lui și să facem un pas mai departe. Hai să ne mobilizăm, să ne pregătim și mai ales să ne organizăm din timp pentru alegerea următorului avocat.

În 2019 va fi ales un nou Avocat al Poporului. Vrem ca anunțarea candidaților să fie făcută cu câteva luni înainte și să fie organizate dezbateri publice cu aceștia. Vrem ca persoana care va ocupa această funcție să nu fi fost membru de partid cel puțin 4 ani înainte de a-și depune candidatura. Dar ca acest lucru să fie posibil, legea de funcționare a Avocatului Poporului trebuie să fie modificată până la sfârșitul anului 2018. 

Am realizat un video prin care arătăm ce a făcut Victor Ciorbea în calitate de Avocat al Poporului și de ce e nevoie ca legea de numire a acestuia să fie schimbată. Împreună putem să-l expunem cât mai mult ca să vadă toată lumea ce a făcut.

Parcursul de modificare al unei legi este lung și anevoios. Este foarte important să reușim să adunăm o masă critică de zeci, sute de mii de cetățeni ca să putem pune presiune pe legislatori. Vei distribui și tu acest video pentru ca informația să ajungă la cât mai multă lume?

Da, distribui și eu

Rolul Avocatului Poporului este de a apăra drepturile şi libertăţile oamenilor în raporturile acestora cu autorităţile publice. Dar Victor Ciorbea, actualul avocat al poporului, s-a preocupat doar de acei cetățeni ce au avut și funcții publice. Este cazul politicienilor închiși pentru diverse fapte de corupție și cel mai recent caz, al schimbării legii care interzice numirea în funcția de premier a unei persoane condamnate penal.

În același timp, Avocatul Poporului este una din instituțiile cheie pentru buna funcționare a statului de drept. Drept dovadă, pe durata vacanței parlamentare, Victor Ciorbea este singurul care poate ridica excepția de neconstituționalitate înainte ca o ordonanță de urgență să producă efecte. 

După protestele din iarnă am lansat campania #Rezist 2.0, prin care am preluat toate revendicările din stradă, le-am filtrat și le-am discutat cu experți în științe politice. Aceștia ne-au explicat cât de important este Avocatul Poporului pentru bunul mers al democrației și cât este de important ca acesta să fie independent. Așadar am lansat campania TARE-n drepturi și am decis să cerem exact acest lucru, să se taie cordonul ombilical dintre Avocatul Poporului și partidele politice.

Aproape 16.000 de oameni au semnat deja să fie TARE-n drepturi.

Pentru modificarea unei legi este nevoie de timp. De aceea trebuie să ne constituim urgent într-o masă critică şi fermă și să punem presiune de pe acum pe membrii parlamentului să dea curs solicitărilor noastre. Distribuie acum video-ul prin care explicăm de ce trebuie modificată legea de funcționare a Avocatului Poporului. Cu cât suntem mai multi și mai uniți, cu atât putem deveni mai puternici și avem şanse mai mari să obţinem schimbările pe care ni le dorim!

Distribuie și tu!

PS: Dacă oricare dintre noi și-ar face meseria așa cum și-o face Avocatul Poporului, mai mult ca sigur ar fi concediat. Imaginează-ți cum ar fi dacă ai avea un proces și avocatul tău ar ține partea celor cu care te judeci. Cam asta face Victor Ciorbea de când a fost numit.