Blog 6 August 2023

Echipa „Bucuroși să deranjăm”

Legea Educației prevede, de câteva luni, că elevii trebuie să învețe primul ajutor la școală. Dar Ligia Deca nu a publicat nici normele, nici metodologia pentru aceste cursuri. Echipa Declic „Bucuroși să deranjăm” va merge în audiență la ministra Educației. Îi vom cere cursuri de prim ajutor în școli, chiar de anul acesta. Vii și tu în audiență?

Noi, cei care ne-am implicat în campania “Cursuri de prim ajutor în școli, urgent!” o putem convinge pe Ligia Deca să pună cursurile de prim ajutor în capul listei sale de priorități. Altfel, și anul acesta, copiii noștri vor rămâne fără cunoștințe vitale, care pot salva vieți.

Suntem aproape 50.000 de cetățeni care am semnat petiția. Asta a contat din plin la introducerea cursurilor de prim ajutor în materia școlară obligatorie, prin noile Legi ale Educației. Acum, este nevoie de o nouă mobilizare, pentru ca cei de la minister să aplice legea.

De aceea, te invit să te alături mie și altor membri și membre Declic și, împreună, să mergem în audiență la minister. Îi vom bate obrazul ministrei și îi vom cere introducerea, de urgență, a cursurilor de prim ajutor în școli.

Dar trebuie să ne grăbim. Anul școlar bate la ușă și nu avem timp de pierdut. Completează chiar acum formularul de mai jos și înscrie-te în echipa Declic „Bucuroși să deranjăm”.

De ce „Bucuroși să deranjăm”? Pentru că suntem o comunitate de cetățeni activi, care nu se lasă intimidați de politicienii corupți, incompetenți sau leneși. Le spunem verde în față ce gândim, ce vrem și îi obligăm să ne asculte.

Dar nu putem face asta fără tine. Este nevoie să ne mobilizăm și să mergem în audiență în număr cât mai mare. Cu cât suntem mai mulți, cu atât forța noastră de presiune va fi mai greu de ignorat.

Te invit să completezi formularul de mai jos și să te înscrii în echipa Declic, care va merge în audiență la Ministerul Educației. Te vom contacta ulterior, pentru detaliile organizatorice.

Bucuroși să deranjăm politicienii leneși,
Anduța și echipa Declic


PS: În 2017, când PSD distrugea Legile Justiției, am mers pentru prima dată în audiență, la senatorii din orașul meu. Privindu-i în ochi, am realizat cât de important este să confruntăm politicienii față în față. Altfel, ei stau liniștiți în birouri și au o imagine deformată despre opinia cetățenilor. Haide să le spunem Ligiei Deca și secretarilor săi, față în față, că nu suntem mulțumiți de munca lor. Înscrie-te acum pentru a merge în audiență, să cerem introducerea de urgență a cursurilor de prim ajutor în școli.