Actiune 22 March 2022

Cătălin Predoiu, noul Tudorel Toader

Cătălin Predoiu a călcat în picioare independența Justiției, la comanda PNL-PSD-UDMR. El a înființat „SIIJ 2.0”, ca să se asigure că magistrații care încalcă legea nu vor mai fi anchetați eficient. În loc să rânduiască bine Justiția, Predoiu a preferat să o îngroape. El ne-a mințit în față că respectă opinia Comisiei de la Veneția atunci când a anunțat tumultuos că va repara răul făcut în guvernarea Dăncilă. Dar Comisia l-a contrazis.

Ieri, a fost publicat punctul de vedere care a confirmat temerile noastre: anchetele grele care vizează magistrați vor fi aproape imposibil de realizat, după excluderea DNA și DIICOT. Adică magistrații servili puterii vor fi în siguranță, în timp ce aceia care anchetează politicienii vor fi persecutați. Legile justiției trebuie din nou modificate, însă cu un ministru ca Predoiu probabil vor fi schimbate tot în favoarea infractorilor. Semnează și tu petiția pentru demiterea lui Cătălin Predoiu, acest Tudorel Toader al Guvernului Ciucă.

Semnezi petiția pentru demiterea lui Predoiu?


Desființarea formală a Secției Speciale (SIIJ) a trecut pe repede înainte de Ministerul Justiției, de Parlament, de CCR și chiar de Președintele Iohannis. În mai puțin de o lună s-au grăbit să înființeze „SIIJ 2.0”, înainte să apuce să își publice Comisia de la Veneția opinia. Deși societatea civilă și asociațiile de magistrați i-au cerut să aștepte acest aviz, Predoiu a refuzat categoric.

Doar că jocul lor a fost devoalat chiar de Comisie, care ieri a publicat oficial punctul său de vedere. Comisia ne-a confirmat că, din păcate, am avut dreptate: PNL-PSD-UDMR au creat „SIIJ 2.0” pentru a ține sub control magistrații, mai ales pe procurorii și judecătorii care sancționează actele de corupție. Iar asta va bloca ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare și implicit intrarea României în spațiul Schengen.

Vina îi aparține în primul rând lui Cătălin Predoiu, cel care a făcut exact jocul din trecut al lui Tudorel Toader. Lăsat în continuare ministru la Justiție, va distruge de tot sistemul care ar trebui să ne apere pe noi, cetățenii.

De aceea, doar demiterea lui Predoiu mai poate oferi șansa de a reface legile justiției. Dacă ne unim acum forțele și le cerem premierului Ciucă și președintelui Iohannis să îl demită, mai putem salva ceva din lupta împotriva corupției. Măcar în al 12-lea ceas, Președintele poate îndrepta răul făcut Justiției.

Dacă președintele Klaus Iohannis chiar nu a știut de planul lui Predoiu, atunci are acum șansa să ne arate că e diferit de Viorica Dăncilă sau de Liviu Dragnea.

Semnează acum petiția. Dacă nu cerem demisia acum într-un număr cât mai mare, subiectul va fi trecut la „și altele”, iar justiția va fi distrusă lent la umbra războiului. Statele care nu au reușit să asigure independența sistemului de justiție au sfârșit prin a fi conduse de lideri cu apucături dictatoriale, precum Vladimir Putin sau Viktor Orban.

Semnezi petiția pentru demiterea lui Predoiu?


Toți pentru justiție,
Cătălina și echipa Declic