Stire 26 September 2017

Comisia de la Veneţia despre pragul valoric pentru abuz

Comisia de la Veneția a făcut câteva precizări scurte, dar foarte clare în urma întrebărilor primite de la jurnalistul Liviu Avram [1]. Ea a arătat că recomandările sale se referă în primul rând la funcția de ministru și nu la ansamblul tuturor funcționarilor publici așa cum apărea în OUG 13 de exemplu. Intenţia Comisiei de la Veneţia a fost să protejeze de represalii penale doar deciziile politice luate fără vreun interes ascuns. Recomandările Comisiei nu s-au referit însă la infracțiuni precum corupția, spălarea banilor sau abuzul de putere.

Miza nu e deloc mică: toamna aceasta se decide dacă penalii României vor scăpa basma-curată în fața acuzațiilor de corupție. Va trebui să ne pregătim de o luptă îndelungată și mai ales grea. De aceea e foarte important să ne bazăm pe date reale și argumente raționale. Iar Comisia de la Veneția tocmai ne-a oferit cel mai bun argument. Hai să ne asigurăm că această veste circulă, se răspândește și ajunge în cele mai ascunse colțuri ale României. Suntem 30.000 de semnatari ai petiției CCR vrea prag pentru abuz. Să fie 1 leu!. Dacă fiecare dintre noi distribuie veștile, atunci știrea va fi citită de cel puțin jumătate de milion de persoane. Cu cât vom fi mai mulți informați, cu atât îi va fi mai greu Guvernului să-și ducă la îndeplinire planurile de mutilare a justiției.

Ne-am mobilizat și în trecut și simbolul #rezist a spart barierele comunității Declic și a cuprins o țară întreagă. E momentul să ne mobilizăm din nou și să distribuim știrea căci Comisia de la Veneția ne-a oferit exact motivarea pertinentă care ne poate face câștigători în apărarea justiției în România.

Distribuie și tu vestea pe facebook!

Note:

Comisia de la Veneţia: „În niciun caz nu e vorba de un prag financiar la abuzul în serviciu“, Adevărul, 24 septembrie