Blog 26 January 2022

Semnături pentru conversațiile tale private

Suntem 14.732 de semnatari ai petiției „Fără interceptări abuzive ale comunicărilor onlineși mai avem 8 zile până să o transmitem parlamentarilor. Ne ajuți să creștem numărul de semnături? Distribuie acum petiția prietenilor tăi și roagă-i să semneze.

Este momentul să batem fierul cât e cald. Trebuie să fim mulți cei care cerem eliminarea articolului privind interceptările din Codul Comunicațiilor. Astfel, parlamentarii se vor simți presați să țină cont de voința cetățenilor.

Articolul pe care îl contestăm [1] permite să fim interceptați peste limitele stabilite deja în Codul de Procedură Penală. Dacă el va rămâne în noua lege, va fi ca o sabie deasupra dreptului nostru la viață privată.

Cu siguranță noi, cei uniți în acest demers, avem prieteni sau cunoștințe care ne împărtășesc valorile. Ca să ni se alăture, trebuie ca ei să afle despre ce este vorba.

Avem timp să maximizăm numărul de semnături doar până pe 1 februarie, când parlamentarii revin la lucru. Atunci le vom trimite petiția liderilor grupurilor politice. După acest moment, e posibil ca Parlamentul să dea votul final pe lege.

Putem să ajungem rapid la cel puțin 20 000 de semnături. Așa, senatorii vor vedea cât de numeroși suntem și nu vor putea să ne ignore. Pentru asta trebuie doar să punem tehnologia la treabă în favoarea cauzei noastre. Depinde acum de mine, de tine și de alți membri Declic să promovăm petiția.

Este foarte ușor să folosești Megafonul Declic și să distribui petiția în mesageria privată pe Facebook, pe email, prin WhatsApp sau Telegram. Ca să-ți ia doar câteva secunde, am compus deja un text scurt și convingător pentru cei care vor primi mesajul de la tine, împreună cu un link scurt la petiție. Desigur, dacă ai câteva minute disponibile, poți scrie propriul tău mesaj. Folosești și tu Megafonul Declic, ca să distribui petiția?

Împreună suntem puternici,
Anduța și echipa Declic

P.S. În echipa Declic suntem o mână de oameni care lucrăm la campanii cu impact în societate. Orice campanie pornește cu o petiție. Dar membrii activi ca tine fac petiția vizibilă. Promovează mai departe campania în care crezi.

Notă:
[1]https[:]//apti[.]ro/largirea-interceptarii-comunicatiilor-electronice-impusa-pe-sest