Stire 15 March 2022

Convoi umanitar pentru Ucraina, realizat din donațiile a peste 2.300 de membri Declic

3 TIR-uri pline cu generatoare, canistre de combustibil, truse de prim ajutor, alimente, pături groase, scutece și mâncare pentru bebeluși au ajuns în Ucraina în urma mobilizării și donațiilor provenite de la peste 2.300 de români. Costurile acestui convoi umanitar au fost achitate din donațiile membrilor Comunității Declic. Tirurile au fost puse la dispoziție gratuit de două firme de transport, iar șoferii camioanelor au mers pro bono în Ucraina. Mai mult, traducătorul convoiului a fost un voluntar american, vorbitor de ucraineană, stabilit în România, unde susține concerte de muzică lăutărească și este cunoscut ca Jean Americanu’.

N-am să pot mulțumi vreodată pe deplin șoferilor, oameni minunați, pentru care dorința de a ajuta a fost mai presus de orice teamă. Am primit gratuit acces la un depozit în Cluj unde am putut descărca mărfurile peste weekend. Numeroși voluntari au ajutat la încărcat și organizat paleții. Un tir întreg li se datorează celor de la Tășuleasa Social, iar asociațiile Hosman Durabil și SNK au asigurat sprijinul logistic pentru întreaga aventură.

Tudor Brădățan, director executiv Declic

Acest convoi umanitar a ajuns, pe 8 martie, într-un oraș ucrainean, Hust, devenit peste noapte tabără de refugiați. De acolo, produsele au fost distribuite către centrele din localitățile din apropiere unde erau nevoi urgente, chiar și mai departe, în zonele bombardate. Lista produselor necesare a fost întocmită de ucrainenii implicați direct în acțiunile de ajutorare, astfel că toate produsele au acoperit nevoi absolut urgente.

În continuare, lista ucrainenilor este deschisă. Următorul convoi umanitar Declic este programat la finalul lunii martie, iar la realizarea acestuia ajutorul membrilor Declic rămâne esențial.

Mai multe informații despre convoiul umanitar puteți citi aici și la acest link puteți dona pentru următoarele convoaie.