Email 30 January 2018

Declarația 600

Noul Guvern se întrunește mâine cu o urgență de gradul zero pe ordinea de zi: amânarea termenului limită de depunere a Declaraței 600. Ministrul Teodorovici caută astfel un răgaz de timp pentru a găsi o soluție definitivă la haosul fiscal pricinuit de această declarație. Suntem sute de mii de oameni afectați, în principal artiști, jurnaliști și cadre didactice. Depinde de noi să ne unim vocile pentru a-i transmite ministrului un mesaj simplu: solicităm anularea acestei declarații.

Declarația 600 le cere celor ce beneficiază de venituri din surse independente să își plătească impozitele în avans pentru un venit încă inexistent și profund incert. Aceasta este principala prevedere care trebuie să dispară din formularul care va înlocui declarația 600!

Avem timp doar până mâine să-l convingem pe ministrul Teodorovici: fie să revină la forma inițială a declarației, fie să elimine acest document din circuitul fiscal. Semnezi și tu acum petiția?

Da, semnez și eu

Conform estimărilor ANAF, peste 200 000 de oameni ar fi trebuit să depună declarația 600. Pe de altă parte, jurnaliști și consultanți financiari independenți opinează că la aproximativ 1 milion de contribuabili li s-a cerut să își plătească impozitele în avans pe baza unui venit estimat și incert.

Dacă faci parte din cei afectați, spune-i acum ministrului Finanțelor că refuzi o formă abuzivă de impozitare care îți dă activitatea profesională peste cap.

Semnează petiția și cere-i și tu noului Ministru al Finanțelor anularea declarației 600. Indiferent dacă acest lucru se va întâmpla prin comasarea cu declarația 200 (cum a declarat Ministrul) sau prin revenirea la forma inițială a declarației! Importantă este eliminarea unui sistem abuziv de impozitare a unor venituri incerte din viitor.

Se știa încă de anul trecut că această prevedere va crea haos, dar cei ce au tras semnale de alarmă au rămas voci izolate. Ne ajuți să nu repetăm greșeala, să ne unim vocile pentru a ne face auziți de un ministru care s-a declarat deja critic față de această declarație?

Da, semnez și eu

P.S. Eugen Teodorovici este la început de mandat, are tot interesul să ia măsuri populare, așteptate de contribuabili. Avem o șansă reală să îl influențăm dacă acționăm acum.


Află mai multe despre campaniile Declic dând click aici.