Stire 21 October 2019

Declic lansează Campania „112, localizează-mă!”

Comunitatea Declic lansează campania „112, localizează-mă!”, printr-un flashmob. Astfel, tragem un semnal de alarmă asupra modului defectuos în care este făcută localizarea apelurilor la numărul unic de urgență 112.

Campania este adresată Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

„Prin această acțiune vrem să spunem stop strigătelor disperate de ajutor care rămân fără răspuns. Localizarea persoanelor aflate într-o situație de urgență este o problemă de siguranță națională. De aceea, este nevoie ca președintele, premierul și ceilalți membri ai Consiliului Suprem de Apărare a Țării, împreună cu reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, să găsească o rezolvare rapidă a problemei. Doar printr-un sistem eficient de localizare a apelului la 112 vom putea să ne simțim în siguranță″, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

La flashmobu-ul Declic au participat zeci de voluntari. Ei au recreat într-un mod simbolic strigătele de ajutor ale victimelor care și-au pierdut viața din cauza localizării întârziate a apelului la 112.

Cei care doresc să semneze petiția o pot face aici: https://facem.declic.ro/campaigns/112-localizeaza-ma

Videoul flashmob: https://youtu.be/0Dyo4n-jOdU 

Comunitatea Declic solicită CSAT și STS localizarea exactă și în timp real a apelurilor la 112.

continuăm să punem presiune pe autorități pentru găsirea unei soluții de eficientizare a SNUAU, prin localizarea exactă și în timp real a apelurilor.

Campania „112, localizează-mă!” este susținută din donațiile membrilor Declic.