Stire 26 September 2021

Declic, la Congresul PNL, mesaj pe un ciolan: „Când terminați lupta pe ciolan, desființați Secția Specială!”

Comunitatea Declic a afișat, sâmbătă, la Congresul PNL, un ciolan de mari dimensiuni, inscripționat cu mesajul: „Când terminați lupta pe ciolan, desființați Secția Specială!”. Mai mult, cei 5.000 de delegați liberali prezenți la eveniment au putut auzi și scandările membrilor Declic: „Numai la ciolan visați, secția n-o desființați!”, „Guvernează de un an, doar cu gândul la ciolan”.

Totodată, membrii Declic au reușit să îi înmâneze unuia dintre liderii PNL și petiția semnată de peste 22.000 de cetățeni care cer desființarea Secției Speciale. Deși, cu „ciolanul” în față, și cu petiția în mână, senatoarea PNL Alina Gorghiu a continuat să arunce responsabilitatea desființării SIIJ către alte partide.

”În loc să se țină de programul de guvernare, liderii Partidului Național Liberal nu mai încetează lupta pentru ciolan. Reacția de astăzi a liderilor partidului ne demonstrează că, de fapt, nu și-au dorit niciodată desființarea SIIJ.”

Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic

Ciolanul adus de Comunitatea Declic a fost amplasat chiar la intrarea principală la congres, astfel că a putut fi văzut chiar și de președintele României, Klaus Iohannis, dar și de către ceilalți lideri ai PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

Acțiunea Declic a avut loc în contextul în care, din cauza luptei pentru putere din partid înainte de Congresul PNL, liberalii par că au uitat de angajamentele asumate în programul de guvernare. Membrii Comunității Declic cer liderilor PNL desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Problema desființării Secției nu este singura semnalată de activiști: „În timp ce noi, în stradă, nu avem voie să ne strângem mai mult de 100 de persoane, PNL a avut Congresul cu 5.000 de membri, în interior. Această dublă măsură în plin val 4 al pandemiei arată impostura politicienilor de la putere”, a completat reprezentantul Declic, Cătălina Hopârteanu.

Membrii Comunității Declic au întreprins o acțiune asemănătoare și la Congresul UDMR, desfășurat pe 17 septembrie, partid care s-a poziționat împotriva desființării Secției Speciale.

Petiția semnată de peste 22.600 de cetățeni poate fi citită aici.