Stire 27 February 2023

Declic și vloggerul Mircea Bravo cer interzicerea reclamei la jocuri de noroc și pariuri sportive printr-un video devenit viral

Clipul vlogger-ului Mircea Bravo pentru interzicerea reclamelor la pariuri sportive și jocuri de noroc, bazat pe petiția inițiată de Declic pe aceeași temă, a ajuns la aproape 2 milioane de vizualizări, în nici 48 de ore de la lansare. Mircea Bravo se alătură astfel, pro bono, celor peste 105.000 de cetățeni care au semnat petiția „Interziceți reclamele la jocuri de noroc și pariuri sportive!

Jocurile de noroc sunt un drog și trebuie reglementate ca atare. Mie mi se par mai nocive decât țigările. Am văzut mulți tineri care și-au pierdut economiile, casa, familia pentru că au crezut în iluziile vândute de jocurile de noroc.

Mircea Bravo, vlogger

Membrii comunității Declic cer parlamentarilor adoptarea unei legi care să interzică orice formă de publicitate la jocurile de noroc și pariuri. Petiția, semnată deja de peste 105.000 de români, este adresată direct președinților Senatului și Camerei Deputaților, Alina Gorghiu, respectiv Marcel Ciolacu.

Statul pur și simplu se preface că nu vede cum tot mai mulți tineri devin dependenți și ajung să piardă tot. Iar jucătorii care încearcă să se vindece de această dependență nu au nicio șansă, atât timp cât sunt bombardați cu astfel de reclame agresive la tot pasul.

Ana Racheleanu, coordonatorul campaniei Declic pentru interzicerea reclamelor la jocuri de noroc și pariuri sportive

La nivel național, nu există nicio statistică la zi cu privire la dependenții de jocuri de noroc sau programe publice de recuperare și tratament. 

Nu avem bannere cu reclamă la alcool lângă școli sau grădinițe. Nici mesh-uri lângă spitale care să ne amăgească cu cât de plăcut este să fumezi. La fel trebuie să se întâmple și cu reclama la jocuri de noroc”, a completat Ana Racheleanu.

Petiția Interziceți reclamele la jocuri de noroc și pariuri sportive! poate fi citită și semnată aici.