Blog 15 April 2021

Redirecționează 3,5%, descarcă formularul 230

Trebuie să îți spunem că ne facem tot mai multe griji financiare. Vă povestim mai jos ce ne îngrijorează. Pentru început, îți spunem că ne poți ajuta să trecem peste o perioadă grea, fără niciun sacrificiu financiar, apăsând unul dintre butoanele de mai jos. Altfel, 3,5 % din impozitul pe venitul aferent anului trecut va merge spre visteria statului.


Tot mai mult se vorbește că după criza sanitară urmează o criză financiară. Poate că mulți dintre donatorii Declic o resimt deja sau sunt îngrijorați pentru ce aduce ziua de mâine. Asta pentru că numărul de donații pentru acțiunile Declic scade de la o lună la alta.

În martie ne-am propus să strângem bani pentru a realiza un panou unic în România. Este vorba de plămânii care respiră din imaginea de mai jos, un semnal de alarmă despre cât de poluat e aerul pe care-l respirăm. Am dat în lucru panoul fiind convinși că vom strânge fondurile necesare. Dar, din păcate, nu am reușit asta, am rămas cu un minus de 5.000 ron. Și ne-ar mai costa 5000 pentru fiecare oraș în care am vrea să-l ducem.

Nici pentru a închiria panoul mobil pe care-l vezi în clipul video nu am reușit să strângem fonduri suficiente. Planul era să îl închiriem măcar o lună și să-l plimbăm în jurul Parlamentului și Guvernului. Am reușit să adunăm bani doar pentru câteva zile.

Ceea ce ne dă emoții e faptul că anul trecut am reușit să strângem bani pentru toate acțiunile pe care ni le-am propus. Anul acesta, am avut deja dificultăți în două campanii de strângere de fonduri.

Nu știm dacă această tendință va continua. Sperăm din tot sufletul că nu, pentru că toate campaniile Declic se bazează pe vizibilitate maximă. Doar așa politicienii simt greutatea presiunii publice și doar așa iau deciziile pe care le cerem. Iar în lumea în care trăim, a fi vizibil, online sau offline, nu vine fără costuri.

Încă nu ne facem griji că vom rămâne fără bani pentru funcționarea organizației. Dar ne facem griji că fără bani pentru acțiuni de campanie, politicienilor le va fi mai ușor să ne ignore.

Însă ne place să rămânem optimiști. Sperăm că vom umple pușculița cu rezerve financiare prin intermediul campaniei 3,5 la sută. Orice contribuabil poate redirecționa acest procent din venitul pe anul trecut. Nu presupune niciun sacrificiu financiar, doar efortul de a completa un formular.

Dacă 1.000 de membri Declic care citesc acest email decid să apese butonul de mai jos și să completeze formularul, strângem cel puțin 100.000 de lei.

O asemenea sumă ar fi o adevărată gură de aer proaspăt pentru Declic. Nu ne-am face griji, măcar pentru câteva luni, că nu avem bani pentru a plăti acțiunile de campanie. Indiferent dacă e vorba de panouri activiste ca cele de mai sus, publicitatea pe Facebook sau orice altceva ce poate ajuta la succesul campaniei.

Sperăm că te-am convins. Dacă vrei să susții activitatea Declic prin redirecționarea a 3,5% din venit, te rog să completezi formularul 230 chiar acum. Îl poți transmite apoi autorităților on-line, prin intermediul Spațiului Privat Virtual, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau, la prima ieșire în oraș, îl poți depune la sediul ANAF corespunzător domiciliului sau reședinței. Ce zici, redirecționezi, chiar acum, 3,5% pentru Declic?

Dacă nu poți redirecționa 3,5 la sută spre Declic, e de mare ajutor și o donație unică sau recurentă. Dacă vrei să ajuți organizația noastră să privească spre viitor fără griji financiare prea mari, dă click aici.