Actiune 15 November 2021

Distribui petiția cunoscuților tăi?

Niciun copil nu ar trebui să fie în pericol de a ajunge victima unui abuz sexual. Dar pericolul este real, din cauză că unii politicieni și magistrați nu vor o lege dură anti-viol. În petiția Declic cerem ca orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani să fie considerat viol. Ca să ne facem ascultați, ne trebuie cel puțin 200 000 de semnături. Distribui petiția cunoscuților tăi?


Voci puternice din Parlament și Justiție insistă ca proiectul aflat acum în Senat să intre în dezbateri cu cea mai slabă protecție împotriva agresorilor sexuali de minori. Dacă se întâmplă asta, doar minorii sub 14 ani ar fi protejați eficient de violatori și pedofili.

O lege atât de slabă și ineficientă este ultimul lucru de care avem nevoie. România a ajuns pe primul loc în Europa la numărul de copii abuzați sexual. Ducem lipsă de anchetatori specializați în agresiuni sexuale și în multe cazuri se presupune că violul a fost act sexual consimțit.

Am făcut un sondaj în Comunitatea Declic. 84% dintre membrii și membrele care au participat vor ca legea anti-viol să prevadă un prag minim de 16 ani. Acest mesaj se va auzi doar în Comunitatea Declic, dacă îl ținem doar pentru noi.

Dar, dacă fiecare dintre noi trimite petiția măcar către trei cunoscuți, putem strânge peste 200 000 de semnături. Ar fi ca și cum toți locuitorii din orașe precum Oradea sau Brăila ar cere o lege anti-viol de care toți agresorii sexuali să se teamă. Atunci mesajul societății civile s-ar auzi cel mai puternic. Mai tare decât vocile aberante din Parlament și din Justiție.

Așa ne-am mobilizat pentru apărarea pădurilor. Am reușit să readucem în atenția publică subiectul tocăturii de lemn care era nereglementată. Mafia ne toca, la propriu, mii de hectare de teren împădurit. Dar, după ce ne-am mobilizat și am ajuns la zeci de mii de shareuri, parlamentarii nu au mai avut de ales. Le-au închis ușa în nas celor din industrie.

De noi toți depinde dacă legea anti-viol va rămâne în forma actuală sau dacă îi vom convinge pe parlamentari să susțină pragul minim de 16 ani. Proiectul va fi în curând dezbătut în comisiile parlamentare. Dacă nu suntem suficient de mulți semnatari, riscăm ca mesajul Comunității Declic să fie ignorat.

Așa că distribuie urgent petiția tuturor cunoscuților tăi ca s-o semneze. Este primul pas spre o lege care va ajuta copiii să fie în siguranță.

Distribui petiția cunoscuților tăi?


Ne mobilizăm pentru copiii abuzați sexual,
Denisa și echipa Declic

P.S. O fetiță de doar 11 ani este însărcinată în 5 luni. Presa a titrat că va fi cea mai tânără mamă din România. Anchetatorii nespecializați în agresiuni sexuale au deschis dosar penal pentru act sexual cu un minor, nu pentru viol. Nimeni nu spune că este o victimă a unui abuz sexual. Distribuie acum petiția către cunoscuți. Noi, cei din Comunitatea Declic, putem schimba legea pentru copiii abuzați doar dacă arătăm că suntem numeroși și hotărâți.
Iar dacă nu ai apucat să semnezi încă petiția „Vrem o lege anti-viol care să protejeze copiii”, o poți face dând click aici.