Blog 13 October 2022

Prietenii tai ce parere au despre petiția Ciucă, Ciolacu și Budăi – fără nedreptate între pensionari?

Ne mai trebuie semnături pentru ca petiția Ciucă, Ciolacu și Budăi – fără nedreptate între pensionari! să capete forță prin numărul de susținători. Le trimiți cunoscuților tăi petiția să o semneze, la fel cum ai făcut și tu?

Când mă gândesc la viitor, îmi place să-mi imaginez că voi avea nepoți și că le voi fi aproape, sprijin în tot ce vor avea nevoie. Pe de altă parte, mi-e foarte teamă de ce înseamnă bătrânețea în România și de sentimentul de neputință ce m-ar putea copleși, odată cu înaintarea în vârstă.

În alte țări, văd mereu vârstnici cu chipuri senine și care se bucură din plin de perioada pensionării. Fie alături de familie, fie călătorind prin lume în lung și-n lat, fie practicând diverse hobby-uri de care n-au avut timp cât au fost în câmpul muncii. Au pensii decente, semn că sunt apreciați de către întreaga societate, de la guvernanți și până la ultimul cetățean obișnuit.

La noi, chipurile vârstnicilor sunt umbrite de tristețe, durere, sărăcie și neputință. Țara noastră trece printr-o gravă criză economică, dar și umanitară. În ciuda apelurilor pompoase la solidaritate, guvernanții dovedesc un cinism sinistru la adresa celor mai vulnerabili dintre noi, bătrânii. Îi lasă cu pensii de mizerie, din care ei n-ar putea trăi nici măcar o zi, darămite o lună întreagă.

Cei din Comunitatea Declic avem convingerea că doar prin compasiune pentru cei vulnerabili din jurul nostru putem evolua ca societate.

Acum, putem direcționa compasiunea noastră către un țel comun: creșterea pensiilor părinților și bunicilor noștri la un nivel decent. Cu toții merită un trai demn la bătrânețe, după o viață de muncă.

De aceea, te invit să deschizi chiar acum subiectul pensiilor în cercul tău de prieteni și de cunoscuți. Convinge-i și pe ei să semneze petiția pentru creșterea pensiilor. Este cel mai bun mod de a-ți demonstra că vrei să trăiești într-o Românie mai bună, mai justă, mai echitabilă.

Noi, membrii și membrele Comunității Declic, așa cum ești și tu, am stat mereu alături de cei vulnerabili. Le-am sărit în ajutor ucrainenilor fugiți din calea rachetelor, am pus mână de la mână și am strâns peste 100.000 de euro, ajutor umanitar.

Peste 100.000 de cetățeni ne-am implicat pentru cauza copiilor abuzați sexual. I-am convins pe senatori să voteze proiectul de lege prin care orice act sexual al unui adult cu un minor sub 15 ani să fie automat încadrat la viol. Lupta continuă la Camera Deputaților, unde vom insista pentru creșterea la 16 ani a pragului de vârstă pentru viol.

Tu te-ai implicat și ai semnat zilele trecute petiția pentru pensii corecte. Alocă-ți acum câteva minute, ca să le spui și prietenilor tăi despre campanie. Dacă fiecare dintre cei 11.000 de semnatari mai convinge câțiva prieteni să semneze, putem dubla sau chiar tripla numărul de semnături.

Butonul de mai jos te va duce la Megafonul Declic. Acolo este un mesaj scurt cu link către petiția pentru pensii corecte. Tot ce trebuie să faci este să apeși acel buton și să alegi dacă vrei să le trimiți petiția prietenilor tăi prin email, mesaj privat pe Facebook, prin Whatsapp sau Telegram.

Cu cât petiția Declic ajunge la mai mulți oameni, cu atât strângem mai repede semnăturile. Și apoi ne putem duce siguri pe noi la Ciucă, Ciolacu și Budăi, să le spunem să repare formula de calcul a pensiilor.

Trimiți chiar acum petiția cunoscuților tăi? Mai târziu este posibil să te iei cu alte activități.

Împreună pentru cei mai vulnerabili,
Anduța și echipa Declic

PS: O vorbă veche din popor spune că „bunul gospodar își face vara sanie”. Ca societate, nu avem construită o sanie pentru iarna vieții, unde fiecare dintre noi va ajunge mai devreme sau mai târziu. Stă în puterea noastră să luptăm pentru asigurarea unor pensii decente, începând chiar de astăzi. Convinge-ți și tu prietenii să semneze petiția pentru pensii corecte.