Liviu Dragnea s-a asigurat zilele acestea că și peste 100 de ani, în Penalistan, numele lui va fi legendă. Codul de procedură penală a fost adoptat ieri de Comisia Iordache și validat de deputați imediat după. Pentru a protesta față de deciziile clasei politice ne-am alăturat și noi vocilor ce cheamă oamenii în stradă. Contribui pentru a ne face rezistența vizibilă la protestele anunțate zilele acestea?
{{buton_portocaliu(‘https://facem.declic.ro/campaigns/doneaza-pentru-pancarte-catuse-3’, ‘Contribui cu o altă sumă’)}}
Planul e simplu – vom insista și vom rezista până vom câștiga. Vom continua protestele, ne vom arăta sfidarea în orice clipă purtând mesaje precum #rezist, Toți pentru Justiție sau Penalistan. Ne vom mobiliza în stradă și vom rămâne uniți. Îi vom arăta în continuare cu degetul și le vom arăta cătușele.
Mulți citesc neputincioși știrile sau își caută deja un bilet (doar dus) către o țară mai așezată. Petrece-ți această zi pregătindu-te pentru rezistență. Noi cei din echipa Declic asta am ales să facem. Și vrem să te avem alături. Am început să pregătim pancartele pentru protest și să contribuim la mobilizare. Însă am realizat rapid că mai avem prea puține cătușe de fluturat și că avem nevoie de o împrospătare a stocului. Contribuie și tu cu o donație cât de mică și noi vom produce încă 3.000 de noi bucăți pe care le vom distribui prin țară. Vara rezistenței abia începe, ne ajuți să rămânem vizibili?
Roxana, Lumi, Olga, Antoniu, Raluca, Sorana și Tudor
PS: Ne pregătim de proteste. Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de e-mail. Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Și nu uita să-ți iei pancarta 100 de ani în Penalistan.
Note:
[1] Câteva din modificările adoptate la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Denunţurile vor aduce reduceri de pedeapsă doar dacă sunt făcute în maximum 6 luni de la comiterea faptei. Pentru arestarea preventivă nu va mai fi necesară suspiciunea rezonabilă, ci va fi nevoie de indicii temeinice. Convorbirile interceptate care nu privesc fapta ce formează obiectul dosarului în cauză, nu pot fi folosite sau ataşate la dosarul de urmărire penală. Probele referitoare la alte infracțiuni decât cea pentru care s-a emis mandatul nu vor avea nicio valoare, deoarece nu vor putea fi folosite în instanță. Dezvăluirile în timpul urmăririi penale referitoare la faptele şi persoanele care fac obiectul procedurii sunt interzise, cu excepția cazului în care se justifică interesul public “prevăzut de lege”. Recursul în casaţie în favoarea inculpatului poate fi declarat oricând. Cererea de liberare condiționată poate fi făcută din 6 în 6 luni, nu la un interval de un an cât este în prezent.
Foto credit: Gabi Crișan