Blog 25 October 2023

Dosarul Gheorghe Ursu: 2 zile cruciale

În doar două zile, pe 27 octombrie, se scurge termenul legal în care procurorii Parchetului General pot cere revizuirea hotărârii judecătorești în dosarul „Gheorghe Ursu”. Este un moment crucial și este esențial să acționăm împreună pentru a ne asigura că torționarii comuniști încă în viață vor plăti pentru atrocitățile comise înainte de Revoluție.

Este inacceptabil ca Instanța Supremă a României să-i achite pe torționarii lui Gheorghe Ursu, susținând că nu a existat poliție politică în timpul regimului ceaușist. Aceasta este o motivație ridicolă și ne amintește de situații absurde similare, cum ar fi negarea corupției în timpul guvernării Dragnea.

Victimele comunismului merită dreptate. Iar noi, cetățenii, merităm procurori și judecători care să lupte pentru condamnarea crimelor împotriva umanității, comise de comuniști.

Ce se mai poate face în aceste două zile cruciale? Șeful Parchetului General, Alex Florența, trebuie să se implice personal pentru a nu rata termenul limită în care poate cere revizuirea hotărârii. Dar este nevoie de o forță suficient de puternică care să-l încurajeze să acționeze. Acea forță suntem noi, cetățenii.

Petiția Cerem revizuirea hotărârii din dosarul „Gheorghe Ursu” a strâns deja aproape 10.000 de semnături. Iar acum putem face mai mult. Dacă fiecare dintre noi, cei și cele care am semnat, trimitem un mesaj lui Alex Florența, vom crea un val de presiune care nu poate fi ignorat.

Pentru tine sau pentru mine ar fi doar un singur mesaj, dar pentru destinatarul nostru, acesta ar însemna mii de mesaje. Toate venite într-un timp foarte scurt. Cu această acțiune putem arăta că suntem aliați ai cauzei și că nu vom tolera pasivitatea Parchetului în fața acestor nedreptăți.

Alex Florența nu va putea rămâne indiferent în fața acestei mișcări civice. Va ști că inacțiunea sa ar putea genera un val de revoltă în societate și că va fi perceput mereu ca un complice al fostei Securități și al torționarilor ceaușiști.

Pentru ca această tactică să funcționeze, este nevoie ca fiecare dintre noi să se implice. Este important ca tu, Olga, să acorzi încă 2 minute acestei cauze și să trimiți un mesaj convingător. Cu fiecare e-mail trimis, vocea Comunității devine mai puternică și mai convingătoare.

Te invit să devii parte din forța de presiune a cetățenilor care vor ca ororile din timpul lui Ceaușescu să fie pedepsite. Scrie-i și tu un mesaj lui Alex Florența, să se implice personal și să ceară revizuirea hotărârii nedrepte în dosarul Gheorghe Ursu.

Iată câteva informații care îți pot fi de ajutor pentru a compune mailul tău:

Solicitarea:
Vă rog să vă implicați personal, pentru ca dosarul lui Gheroghe Ursu să aibă șansa unei noi judecări. Solicitați, de urgență, revizuirea hotărârii date de Înalta Curte de Casaței și Justiție! Termenul pentru depunerea cererii de revizuire este 27 octombrie.

Argumente:
Judecătorii Înaltei Curți i-au achitat pe torționarii disidentului Gheorghe Ursu, susținând că nu a existat poliție politică în regimul ceaușist. Însă, sute de alte hotărâri judecătorești arată exact contrariul. Pe baza acestor contradicții, Parchetul General, prin șeful său, Alex Florența, poate cere revizuirea cauzei în dosarul “Gheorghe Ursu” și, astfel, o rejudecare corectă.
Chiar dacă Instanța Supremă i-a achitat pe torționarii disidentului Gheorghe Ursu, există o cale de atac extraordinară. Trebuie doar ca procurorii Parchetului General, în frunte cu procurorul general Alex Florența, să dorească să facă dreptate și să onoreze memoria victimelor comunismului.
Cetățenii nu-și doresc să vadă în Parchetul General, condus de procurorul general Alex Florența, un apărător al securiștilor ceaușiști. Prin lipsa de acțiune în atacarea decizei în dosarul Gheorghe Ursu, vă plasați de partea torționarilor.

Preia din argumentele de mai sus, compune un mail propriu și trimite-l către adresa [email protected]. Te rog să adaugi și adresa Declic de mai jos, ca să avem o evidență a numărului de mailuri care se trimit. E important să scrii politicos și la obiect pentru a reuși să-l convingem pe procurorul general.

[email protected][email protected]

Îți mulțumim pentru implicarea ta,
Anduța și echipa Declic