Actiune 5 November 2020

Dublăm semnăturile din petiție?

Prin petiția „Raportați infecțiile intraspitalicești!” încercăm să-l determinăm pe Nelu Tătaru să asigure raportarea corectă a acestor infecțiilor intraspitalicești. Cele 11.000 de semnături strânse nu ne permit, din păcate, să fim foarte convingători. Dar dacă fiecare dintre noi am convinge cel puțin încă pe cineva să semneze, ne-am dubla numărul și ministrul Sănătății nu va putea să ne mai ignore. Convingi și tu pe cineva să se alăture demersului?


Ne-am adunat până acum 11.000 de oameni care vrem o rezolvare a problemei bacteriilor din spitale. Nu suntem puțini, dar nici suficient de mulți pentru ca Nelu Tătaru să introducă pe agenda sa de lucru cererea noastră. Mai ales în această perioadă, când întreaga sa atenție pare să fie concentrată exclusiv pe gestionarea pandemiei.

Șansele să-l impresioneze un dosar cu semnături de grosimea unui caiet studențesc sunt foarte mici.

Dar asta nu trebuie să ne descurajeze, deoarece există o soluție foarte simplă pentru a crește numărul de semnături. Putem ajunge chiar astăzi să fim atât de numeroși încât ministrului să-i fie clar că nu are altă variantă decât să ne asculte.

Vom dubla numărul de semnături, dacă fiecare dintre noi trimite chiar acum petiția cuiva cunoscut. Poate fi cineva din familie, sau din cercul de prieteni, preocupat de acest subiect. Ar fi de mare impact să-i pot pune pe birou ministrului un dosar gros, cu mai mult de 20.000 de semnături. Un demers susținut de atât de mulți oameni nu are cum să-l lase indiferent.

Ar fi ca și cum, de pe fiecare pat de spital disponibil în sistemul medical din București, pacienții i-ar cere simultan să știe care e adevărul din jurul lor. Ar fi ca și cum o Piața Victoriei arhiplină i-ar cere într-un glas să asigure raportarea reală a nosocomialelor.

Fiecare zi de lipsă a atenției asupra infecțiilor intraspitalicești înseamnă vieți puse în pericol și chiar pierdute. Trimiți și tu chiar acum cuiva această petiție, pentru a dubla numărul de semnături cu care vom merge la ministrul Sănătății? Durează doar un minut.


Suntem cu toții conștienți de faptul că trecem printr-o perioadă foarte grea și întreaga atenție publică este îndreptată către criza Covid. Celelalte probleme din sistemul medical riscă să fie puse în așteptare, până la o dată nedeterminată. Cu atât mai important este să reușim să fim cât mai mulți și să ne facem auziți. Distribuie și tu această petiție acum!


Dacă nu îți amintești despre ce este petiția, poți vedea campania aici.