Blog 8 May 2020

Echipa Warp Speed, voluntari la Declic pentru declicări

Ei sunt cei nouă voluntari din Echipa Warp Speed.Comunitatea Declic a ajuns la 798.764 de membri. Suntem cetățeni activi, uniți de valori comune și preocupați de bunul mers al țării. Dacă am fi un oraș, am fi a doua localitate ca număr de locuitori din România.

Comunicăm în permanență pe mail, pe Facebook sau Instagram. Uneori ne și întâlnim la proteste sau la acțiuni de voluntariat. E-mailul, însă, este principala modalitate prin care schimbăm idei între noi. 

Lansăm petiții împreună, scriem autorităților, ieșim în stradă, donăm pentru cauze umanitare. Și fiecare acțiune lansată de echipa Declic este comunicată membrilor comunității.

Cu mii de mailuri trimise primim mii de răspunsuri înapoi. Cam 1500 săptămânal, în medie. Și este foarte important pentru noi, cei din echipa Declic, să nu lăsăm fără răspuns mesaje de la membrii Delic care ne transmit sugestii sau întrebări. Dar odată cu creșterea numărului de membri, ne-am dat seama că nu vom putea păstra deschis dialogul fără ajutor.

Așa că am apelat tot la membrii Declic, iar nouă voluntari s-au oferit să discute online, zilnic, cu membrii noștri. Mihai, Elena, Lori, Sorana, Monica, Denisa, Adina, Cezar și Georgiana se asigură că fiecare întrebare primește răspuns. Haide să-i cunoaștem pe membrii Echipei Warp Speed:

🥨

Elena a sărit să ajute de la începutul anului, când inbox-ul Declic era copleșit de mailuri. Din diaspora, ea simte pulsul societății românești discutând cu membrii. A studiat Limbi Străine, Jurnalism și științele comunicării la UB, iar din 1995 s-a relocat în sudul Germaniei.

„Am lucrat în radio și în presa scrisă în România. După ce m-am relocat, am activat în domeniul media, PR, marketing. Când am descoperit Declic, am realizat că mă identific cu temele pentru care luptă comunitatea și mi-am dorit tare mult să pun umărul. Visul meu e o țară ca afară.”
Elena

💧

Georgiana ne-a ajutat de fiecare dată când am apelat la ea, împărțind timpul între rolul de mămică și de activistă. Este din Ploiești, iar soarta a îndreptat-o spre Facultatea de Chimie Industrială, dar acum face lucru manual împreună cu fetița ei. Cu o fire comunicativă și pozitivă, inițiază conversații foarte plăcute cu membrii comunității.

„Sunt la Declic pentru că îmi doresc o lume mai curată, din toate punctele de vedere. Mă simt ca o picătură în ocean, dar mă implic pentru ca cei care vin din urmă să găsească o lume mai civilizată, în care să ne respectăm pe noi și pe cei de lângă noi.”
Georgiana

📣

Mihai e ardelean, din Brașov și cu domiciliul la Cluj. Ne-am mai intersectat cu Declic la acțiuni punctuale, iar atunci când am lansat apelul pentru echipa de comunicare Warp Speed, nu a ezitat să se ofere.

„În timp ce îmi vedeam ușor amorțit de cotidianul trai capitalist, au avut loc evenimente precum Colectiv, 10 august, OUG13. Momentele astea m-au determinat să nu mai stau indiferent. Am realizat că numai împreună putem face ca România să nu mai fie satul fără câini.”
Mihai

🧬

Sorana s-a alăturat echipei în aprilie. Ea a absolvit Facultatea de Biologie în București, pe cale să finalizeze și Masterul de Genetică Aplicată și Biotehnologie. A reușit să obțină două burse ERASMUS, iar acum s-a întors acasă în Bacău. Pe lângă asta, își dedică serile răspunzând membrilor Declic.

„Am dorit experiențe internaționale pentru a descoperi cum se organizează acolo, ca să aduc câte ceva bun acasă. Cred că e nevoie să te implici dacă vrei să schimbi ceva, așa că sunt voluntară în multe organizații. Îi încurajez pe toți cei din comunitate să se implice oriunde pot, în final cu toții ne dorim o lume mai bună.”
Sorana

📕

Adina ni s-a alăturat tot în aprilie, din Marea Britanie. Dar până a ajuns pe insulă, a trecut prin București, Franța și Belgia. Ne-a și mărturisit că îi place să călătorească. A studiat Relații Internaționale și Studii Europene și adoră să citească.

„Mă pasionează mult orice ține de educație și comunicare interculturală, așa că mă bucur că am călătorit în multe locuri. Îmi place să comunic cu oamenii din jur, așa că mi-a venit ca mănușă rolul în echipă. Am decis să mă alătur ca voluntar la Declic pentru că admir succesul pe care îl avem împreună.”
Adina

💭

Cezar înțelege rapid ce trebuie să facă și are un optimism contagios. El s-a alăturat echipei din Sebeș, Alba, pentru că îl pasionează ideea de voluntariat. Lucrează în comerț, se pricepe la negociat și își petrece weekendul răspunzând mailurilor Declic.

„Am decis să ajut comunitatea Declic pentru că activitatea din campaniile lor reprezintă pași semnificativi pentru a avea o țară ca afară. Voluntariatul înseamnă pentru mine să îi ajut pe ceilalți, pe cei cu care comunic, să își transforme visele în realitate.”
Cezar

Loredana a studiat marketingul, dar mereu a fost pasionată de voluntariat. Acum, își duce traiul în Timișoara, unde a înțeles că dacă dorești să fii parte dintr-o comunitate, e important să păstrezi o comunicare constantă cu ceilalți.

„După ce am terminat masterul, am luat o pauză de la activitățile de voluntariat. Simțeam că ceva îmi lipsește, dar nu îmi dădeam seama ce. Când am realizat motivul a fost o coincidență frumoasă: chiar atunci primisem o invitație de la Declic pentru a fi voluntar. Am zis că trebuie neapărat să acționez.”
Lori

🌬️

Monica s-a născut în capitală, dar acum cinci ani s-a mutat în Norvegia. Acolo studiază Matematică și Economie la Universitatea din Oslo, pune muzică în campusul facultății și se bucură de natura nordică.

„Am participat la multe proiecte și am studiat atâtea lucruri interesante pe care aș vrea să le aduc în România. Mă interesează subiectul ecologiei cel mai mult, dar răspunzând comunității pe email rămân conectată cu cei de acasă.”
Monica

🎓

Denisa s-a alăturat echipei pentru că informațiile bune circulă rapid. Monica i-a povestit ce urmează să facă, iar Denisei i s-a părut super interesant. Are 19 ani și studiază Relații Publice și Comunicare la București, astfel că discuțiile cu membrii Declic i s-au potrivit ca o mănușă. Îi place să alerge și să gătească prăjituri, perfect pentru perioada aceasta.

„Am căutat mult timp să mă implic, iar când am aflat despre comunitatea Declic a fost exact ceea ce căutam: o comunitate de oameni ambițioși, care își doresc să schimbe România.”
Denisa


Află mai multe despre comunitatea Declic urmând acest link.