Fă cunoștiință cu echipa

Suntem o echipă mică la Declic, dar facem lucruri minunate cu resurse puține. Îi ajutăm pe cei care vor să se implice prin inițierea unei petiții proprii sau reacționăm cu rapididitate atunci când sunt chestiuni arzătoare care cer implicarea unei comunități mari de cetățeni vigilenți. Nu am putea face nimic din toate acestea fără tine și trebuie să îți mărturism că tu ești motivul pentru care ne facem munca cu zâmbetul pe buze :) 

Foto echipa Declic, aprilie 2017

Declic a pornit în 2015 ca un efort colectiv al mai multor voluntari din Campania Salvați Roșia Montană. Anii petrecuți luând parte la cea mai mare mișcare civică din România ne-au arătat că schimbarea este posibilă, dar acest lucru cere timp, implicare și dedicare. În același timp, am învățat că pentru a reuși e nevoie să ne ne organizăm eficient și să gândim strategic, în afara cutiei.

Luminița Dejeu este grafician de profesie și campaigner Declic. Implicată în campanii de bună guvernare, Luminița este autorul primei petiții virale a Declic. În iarna lui 2017, ea a creat vizualul #rezist, care a devenit simbolul protestelor din România. Când nu e la birou, Luminiței îi place să gătească și să posteze pe facebook reușitele sale culinare.
Olga Popescu a terminat științe politice, iar după ce s-a perindat prin Europa prin câteva proiecte a realizat că numai din România poți schimba parcursul țării. Așa că a început să se intereseze de diverse subiecte fierbinți ca educația, transparența și buna guvernare, urmând ca la Declic să se ocupe de organizarea comunităților de oameni interesați de societatea lor. Când nu discută cu oameni, Olga se distrează la Funkoteci și bătătorește pârtiile de ski.
Raluca Veștemeanu are studii economice la origine, prin urmare a înțeles rapid că natura nu are preț. Devenită campaigner Declic, Raluca s-a implicat într-o lungă luptă pentru salvarea pădurilor. De la corporații avide la magazine de bricolaj, nimeni nu a fost iertat pentru a opri tăierile ilegale. Își împarte timpul liber între a studia geologia și a urma cursuri de autoapărare krav maga.
Roxana Pencea Brădățan a studiat relații internaționale și comunicare socială. În munca sa de campaigner, Roxana s-a implicat în lupta împotriva corupției, generată fie de guvernanți, fie de corporații. Ea crede că înfrânând corupția proiectele miniere împotriva cărora luptă n-ar avea niciun viitor în România. În timpul liber, îi place să evadeze din oraș, să culeagă ciuperci și să străbată cărări de munte. 
Antoniu Bumb este absolvent de filosofie și crede că dacă te implici civic exiști. A lucrat în presă timp de 15 ani, dar la un moment dat a decis că e greu să rămâi imparțial și detașat în vremurile pe care le trăim. Acesta este motivul pentru care s-a alăturat echipei Declic, în calitate de digital campaigner. Când nu este "vânător" de semnături pentru petiții, "vânează" trufe cu câinele său.
Tudor Brădățan a absolvit studii europene și comunicare socială. În 2015 a devenit directorul fondator al Declic punându-și la bătaie experința dobândită în Campania Salvați Roșia Montană. În prezent, Tudor veghează bunul mers al Declic, asigurându-se că sunt derulate campanii care produc impact în societatea românească. De când a redescoperit ski-ul, sfârșitul de săptămână e dedicat pârtiilor oricât de mici. Vara însă, în timpul liber, citește presa și urmărește mișcări sociale.

Voluntarii Declic:

Claudia Apostol a studiat arhitectura, iar acum construiește campanii împreună cu comunitatea Declic. Injustiția socială și abuzurile împotriva celor mai vulnerabili membri ai societății sunt temele care o mobilizează cel mai tare. În timpul liber își ia trotineta și se ia întrecere cu fiica ei de 9 ani.

Dan Craioveanu a studiat dreptul, dar a preferat să învețe să scrie cod. Acest lucru i-a adus o nouă profesie, dar și posibilitatea e a ajuta organizații din România. Dan, a pus pe roate platforma tehnică pentru Declic, iar acum se asigură cu site-ul nostru e deschis ‘non-stop’. În puținul timp rămas la dispoziție, își plimbă cei doi câini.

Jani Monoses este programator. A înțeles rapid că tehnologia este un instrument critic pentru Declic și și-a dedicat timpul realizând tranziția la noi platforme tehnice. Dar, până la urmă, tehnologia este doar un instrument, iar Jani reușește să insufle acea latură umană în orice cod ar realiza. În timpul liber, Jani scrie cod pentru Declic.

Sorana Olaru-Zăinescu a terminat facultatea de jurnalism și s-a specializat în management de proiecte. În prezent, este fundraiser pentru Declic. Bine ancorată în realitatea financiară, Sorana ghidează echipa în realizarea cheltuielilor. Tot ea ține legătura cu donatorii și trimite rapoarte lunare despre cum s-au folosit resursele financiare primite. Sorana iubește viața la țară și visează să călătorească în jurul lumii cu rulota.

Board-ul Declic:

Board-ul Declic există pentru a se asigura că organizația este responsabilă față de membrii săi și valorile asumate. Consiliul membrilor Boardului se întâlnește de câteva ori pe an pentru actualizări privind finanțele, personalul și progresele înregistrare, dar nu influențează campaniile derulate. Membrii Board-ului au fost aleși pentru experiența diversă în acțiunile societății civile din România și provin din regiuni geografice diferite.

Joachim Cotaru este istoric de profesie și unul din fondatorii Asociației Hosman Durabil din Sibiu. Împreună cu colegii săi, a restaurat Moara Veche din Hosman și a readus-o la viață transformând-o în muzeu viu și centru cultural. 

Anca Gheorghică a studiat biologie-geografie și ecologie umană și este doctor în economie aprofundând domeniul descreșterii. A fondat Asociația Mai Bine din Iași împreună cu care a început o lucrare de o viață: construcția unei comunități sociale durabile. Din 2013, este co-director CUIB și în 2015 a lansat REDU, întreprinderi sociale pioniere. 

Bogdan Gioară a predat științe politice și este fondator al Asociației REPER21 din București. Pasionat de procesele de transformare ale lumii prezente, este preocupat de găsirea unor modele alternative, capabile să răspundă la provocări majore precum schimbările climatice, epuizarea resurselor energetice, financiarizarea economiei. 

Mihaela Vețan a studiat științe politice, fiind interesată de dezvoltarea unor mecanisme de combatere a sărăciei și excluziunii sociale. În anul 2008, susține dezvoltarea parteneriatelor de solidaritate ASAT, care promovează relații echitabile între mici producători și consumatori urbani. În anul 2009, participă la înființarea asociației CRIES, prin care dezvoltă programe de formare în domeniul economiei sociale și a democrației participative. În anul 2015, participă la înființarea întreprinderii sociale Reciproc Cafe.

Jani Monoses este programator, voluntar în echipa tehnică Declic. A contribuit la diverse proiecte open-source, crede în transparență, open-data și în tehnologiile care educă și ajută ca oricine să-și poată face auzită vocea.