Fă cunoștință cu echipa Declic

Echipa Declic este una mică, dar facem lucruri minunate cu resurse puține. Îi ajutăm pe cei care vor să se implice prin inițierea unei petiții proprii. Sau reacționăm cu rapiditate atunci când sunt chestiuni arzătoare care cer implicarea unei comunități mari de cetățeni vigilenți. Nu am putea face nimic din toate acestea fără tine și trebuie să îți mărturisim că tu ești motivul pentru care ne facem munca cu zâmbetul pe buze 🙂

Declic a pornit în 2015 ca un efort colectiv al mai multor voluntari din Campania Salvați Roșia Montană. Anii petrecuți luând parte la cea mai mare mișcare civică din România ne-au arătat că schimbarea este posibilă, dar acest lucru cere timp, implicare și dedicare. În același timp, am învățat că pentru a reuși e nevoie să ne organizăm eficient și să gândim strategic și original.

Anduța Karetsou a absolvit facultatea de Comerț-Marketing la ASE București și, după ce a lucrat în marketing și vânzări, a hotărât să se implice cât mai mult civic. Crede în puterea fiecărui om de a genera schimbare în bine în jurul său și în forța comunităților unite de a genera impact major în societate. În timpul liber, îi place să petreacă timp cu familia, prietenii și să facă sport.

Antoniu Bumb este absolvent de filosofie și crede că dacă te implici civic exiști. A lucrat în presă timp de 15 ani, dar la un moment dat a decis că e greu să rămâi imparțial și detașat în vremurile pe care le trăim. Acesta este motivul pentru care s-a alăturat echipei Declic, în calitate de digital campaigner. Când nu este “vânător” de semnături pentru petiții, “vânează” trufe cu câinele său.

Silvia Mirea a studiat Jurnalismul la UBB Cluj, este pasionată de dans și de cifre. Ea ține legătura cu donatorii și trimite rapoarte lunare despre cum s-au folosit resursele financiare primite. Când nu este la birou, Silvia este in sala de dans.

Denisa Soare a studiat jurnalism și drept și a lucrat ca jurnalist pe justiție. S-a alăturat echipei Declic după 13 ani de presă. Crede că oamenii au dreptul și obligația de a se informa corect, fără să fie manipulați. Numai astfel pot lua cele mai sigure decizii pentru ei înșiși. Îi plac plimbările lungi în natură și zilele cu soare.

Roxana Pencea Brădățan a studiat relații internaționale și comunicare socială. În munca sa de campaigner, Roxana s-a implicat în lupta împotriva corupției, generată fie de guvernanți, fie de corporații. Ea crede că înfrânând corupția proiectele miniere împotriva cărora luptă n-ar avea niciun viitor în România. În timpul liber, îi place să evadeze din oraș, să culeagă ciuperci și să străbată cărări de munte.

Olga Popescu a terminat științe politice, iar după ce s-a perindat prin Europa prin câteva proiecte a realizat că numai din România poți schimba parcursul țării. Așa că a început să se intereseze de diverse subiecte fierbinți ca educația, transparența și buna guvernare, iar la Declic se ocupă de comunitățile de oameni interesați de societatea lor. Când nu discută cu oameni, Olga e pe afară: cu câinele la plimbare sau bătătorind pârtiile de ski.

Dan Craioveanu a studiat dreptul, dar a preferat să se reprofileze pe programare. Acest lucru i-a adus o nouă profesie, dar și posibilitatea de a ajuta organizații din România. Dan a pus pe roate platforma tehnică pentru Declic, iar acum se asigură cu site-ul nostru e deschis ‘non-stop’. În puținul timp rămas la dispoziție, își plimbă cei doi câini și se dă cu motocicleta.

Cătălina Hopârteanu a studiat jurnalism, relații publice și publicitate. După mai bine de 10 ani de presă în care a acoperit cu precădere domeniul justiție și a relatat despre marile anchete de corupție, Cătălina a decis să devină parte a echipei Declic. Aici continuă munca pentru o justiție pe care cetățenii să se poată baza, fără intervenții politice. Doar dacă stăm cu ochii pe politicieni (indiferent de partid), vom avea o justiție independentă și dreaptă, crede ea. În timpul liber îi place să călătorească și să descopere culturi noi.

Tudor Brădățan a absolvit studii europene și comunicare socială. În 2015 a devenit directorul fondator al Declic punându-și la bătaie experința dobândită în Campania Salvați Roșia Montană. În prezent, Tudor veghează bunul mers al Declic, asigurându-se că sunt derulate campanii care produc impact în societatea românească. De când a redescoperit ski-ul, sfârșitul de săptămână e dedicat pârtiilor oricât de mici. Vara însă, în timpul liber, citește presa și urmărește mișcări sociale.

Mihaela Brebinaru Gheorghe, aka Miky, este mamă, actor-păpușar și activist. Consideră că toate aceste roluri reprezintă un act de echilibru între dragostea și responsabilitățile maternității, pasiunea unui păpușar și impulsul de a fi vocea celor care nu pot vorbi uneori. Fie că este într-un teatru sau în timpul unui protest, își folosește vocea ca pe un instrument puternic pentru a crește gradul de conștientizare și a-i inspira pe alții să ia măsuri pentru o lume dacă nu mai bună, măcar mai dreaptă.

Luminița Dejeu este grafician de profesie și campaigner Declic. Implicată în campanii de bună guvernare, Luminița este autorul primei petiții virale a Declic. În iarna lui 2017, ea a creat vizualul #rezist, care a devenit simbolul protestelor din România. Când nu e la birou, Luminiței îi place să gătească și să posteze pe facebook reușitele sale culinare.

Board-ul Declic:

Board-ul Declic există entru a se asigura că organizația este responsabilă față de membrii săi și valorile asumate. Consiliul membrilor Boardului se întâlnește de câteva ori pe an pentru actualizări privind finanțele, personalul și progresele înregistrare, dar nu influențează campaniile derulate. Membrii Board-ului au fost aleși pentru experiența diversă în acțiunile societății civile din România și provin din regiuni geografice diferite.

Anca Gheorghică a studiat biologie-geografie și ecologie umană și este doctor în economie aprofundând domeniul descreșterii. A fondat Asociația Mai Bine din Iași împreună cu care a început o lucrare de o viață: construcția unei comunități sociale durabile. Din 2013, este co-director CUIB și în 2015 a lansat REDU, întreprinderi sociale pioniere. 

Bogdan Gioară a predat științe politice și este fondator al Asociației REPER21 din București. Pasionat de procesele de transformare ale lumii prezente, este preocupat de găsirea unor modele alternative, capabile să răspundă la provocări majore precum schimbările climatice, epuizarea resurselor energetice, financiarizarea economiei. 

Mihaela Vețan a studiat științe politice, fiind interesată de dezvoltarea unor mecanisme de combatere a sărăciei și excluziunii sociale. În anul 2008, susține dezvoltarea parteneriatelor de solidaritate ASAT, care promovează relații echitabile între mici producători și consumatori urbani. În anul 2009, participă la înființarea asociației CRIES, prin care dezvoltă programe de formare în domeniul economiei sociale și a democrației participative. În anul 2015, participă la înființarea întreprinderii sociale Reciproc Cafe.

Joachim Cotaru a studiat istorie și științe politice. Trăiește în România din 2002, este co-fondator al asociației Hosman Durabil, membru al echipei Morii Vechi și partizan pentru toleranță și viața rurală.