Stire 5 February 2018

Justiție: Un covor cu 142 de mii de semnături, întins în fața senatorilor

Comunitatea Declic a tras astăzi un semnal de alarmă față de modificările aduse Legilor Justiției! Am întins în fața Sălii de Plen a Senatului un covor cu peste 142 de mii de semnături ale românilor care spun NU schimbărilor nocive făcute de parlamentari la Legile Justiției.

Comunitatea Declic a tras astăzi un semnal de alarmă față de modificările aduse Legilor Justiției! Am întins în fața Sălii de Plen a Senatului un covor cu peste 142 de mii de semnături ale românilor care spun NU schimbărilor nocive făcute de parlamentari la Legile Justiției.

Petiția Toți pentru justiție a fost semnată de un număr record de cetățeni, de aceea sperăm ca parlamentarii să nu calce în picioare voința celor care i-au ales, pentru a face jocul corupților. Din păcate, aleșii PSD sau ALDE nu au avut curajul să dea ochii cu noi, să ne asculte. Majoritatea senatorilor a ales să intre pe ușa din spate în Sala de Plen a Senatului.

„Am venit astăzi în Parlament pentru a face auzită opinia românilor cărora nu le este frică de politicieni, care nu sunt apatici și care au ieșit în stradă de fiecare dată când legea nu a fost respectată. Am întins un covor de semnături ca să arătăm amploarea dorinței lor de a avea o justiție necompromisă, independentă și în acord cu statul de drept”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, campaigner Declic.

La un an de la adoptarea OUG 13, după ce am ieșit în stradă la proteste în toată țara, după flashmobul România, condamnată la tăcere, am fost în mijlocul lor, să ne facem auziți!

Solicităm în continuare parlamentarilor să elimine modificările care afectează independența justiției și să țină cont de semnalele de alarmă trase de Curtea Constituțională, de magistrați, dar și de oficialii europeni. Consecințele ar putea fi fatale pentru dezvoltarea României. Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a avertizat România că, dacă Legile Justiției rămân așa cum au fost inițial adoptate de Parlament, discuțiile despre MCV și aderarea la spațiul Schengen se vor  purta în alți termeni.

Declic este cea mai activă comunitate de cetățeni din țara noastră, cu peste 300.000 de membri activi, care militează pentru o societate mai dreaptă. Suntem o comunitate independentă, care luptă pentru o societate, o economie și o democrație care să funcționeze pentru cetățeni.

Acțiune Toți pentru Justiție la Parlament

LIVE: Înmânare de semnături Toți pentru Justiție, la Palatul Parlamentului – Foaierul Senatului.
+140.000 de cetățeni au semnat pentru o justiție independentă.
Dacă nu ați semnat deja, o puteți face aici: https://facem.declic.ro/campaigns/toti-pentru-justitie
#totipentrujustitie #văvedem

Posted by Declic on Monday, February 5, 2018

Video de la înmânarea de semnături Toți pentru Justiție de la Palatul Parlamentului, 5 februarie 2018.