Email 11 September 2019

Kitul de Reciclare Declic

Am pregătit Kitul de Reciclare Declic pe care l-am trimis gratuit la peste 8000 de membri Declic.

Am văzut recent o imagine pe internet care spunea: ”Nu avem nevoie de o mână de oameni care să recicleze perfect, ci avem nevoie de milioane care să o facă imperfect!” și m-am gândit că exact de asta avem noi nevoie în România. Reciclarea poate să fie un lucru complicat dacă vrei să o faci perfect. Însă ne dorim ca majoritatea covârșitoare a populației să înțeleagă rapid cum se face și să o facă așa cum poate, imperfect, dar să o facă. Vă garantez că în câteva luni vom progresa enorm.

Intră pe Ghidul de colectare selectivă și vezi ce poți face dacă autoritățile nu-și fac datoria și nu pun la dispoziție mijloacele necesare pentru colectarea separată a deșeurilor.

Dar mai întâi trebuie să rezolvăm problemele cu care ne confruntăm: autoritățile nu-și fac treaba să informeze lumea, iar oamenii nu știu să recicleze. Vestea bună e că nu e așa complicat să învățăm să colectăm separat gunoiul. Mulți dintre voi știți deja să reciclați, dar trebuie să ajungem cu informația la cât mai mulți oameni din România.

Avem o soluție simplă și imbatabilă. Am pregătit un KIT DE RECICLARE pe care l-am trimis gratuit membrilor Declic.

Kitul de reciclare conține 5 afișe care îți arată cum se face colectarea selectivă a deșeurilor. Unul poți să îl pui pe frigider, iar celelalte le poți da prietenilor sau vecinilor. Mai conține 6 stickere: 4 pentru plastic/ metal, hârtie, sticlă și reziduale pe care le poți lipi pe coșurile de gunoi și 2 stickere care promovează campania noastră despre reciclare. Iar preferații mei sunt cei 3 săculeți reutilizabili pentru legume-fructe. Îi vei putea folosi la piață sau la supermarket pentru a evita pungile de plastic de unică folosință. Astfel vei “salva” mii de pungi de plastic de la groapa de gunoi. Săculeții au fost realizați de o întreprindere socială dintr-un sat din județul Cluj. În acest fel, susținem și economia rurală.