Blog 17 February 2022

La mila ministrului Educației

Vrem să-l convingem pe ministrul Educației să realizeze, cu prioritate, un program național prin care fiecare elev să primească o masă caldă la școală. Însă ne mai trebuie semnături pentru ca mesajul Declic să capete forță prin numărul susținătorilor săi. Le poți trimite și prietenilor tăi petiția, s-o semneze?


De fiecare dată când mă gândesc la o masă caldă, îmi aduc aminte de prima mea vizită la Parlament. Am participat la o conferință acolo, iar în pauza de prânz am descoperit și eu faimoasa cantină de la Camera Deputaților. M-au șocat prețurile foarte mici la mâncare. La niciun împinge-tava de cartier și la nicio cantină din București nu găseai în acea vreme să mănânci o ciorbă și o porție de ficăței cu mai puțin de 15 lei.

Lucrurile nu s-au schimbat nici acum. În continuare, parlamentarii mănâncă ieftin și bine. Și nu pot nicicum să înțeleg de ce se zgârcesc să susțină un program național prin care fiecare elev să primească, la prânz, o masă caldă.

Dacă ar fi an electoral, parlamentarii s-ar întrece în promisiuni. Și ar mai mări lista cu 150 de școli care primesc mâncare, printr-un program-pilot. Și acelea, selectate în funcție de apartenența politică a primarilor. [1] Este strigător la cer!

Dar nici măcar nu este an electoral. Și nici nu putem lăsa copiii să stea în continuare cu mâna întinsă, la mila politicienilor.

Avem un ministru al Educației care poate face un program național, prin care fiecare elev să mănânce la prânz la fel de bine ca în Parlament. Vrem să mergem la ministrul Sorin Cîmpeanu și să-i ducem petiția Declic pe care ai semnat-o și tu. Și să simtă că este încolțit și că nu mai are scăpare până nu face acel program, așa cum îi cerem.

Însă 16 000 de semnături s-ar putea să nu-l impresioneze mai deloc. Chiar îmi fac griji că nu ne va băga în seamă, fiind atât de puțini. Mai mult ca sigur va primi petiția și o va abandona într-un sertar.

Ție ți-a luat mai puțin de un minut să semnezi petiția. Alocă-ți încă un minut ca să le spui și prietenilor tăi despre campania pentru o masă caldă. Cunoscuții tăi pot fi exact aliații de care avem acum nevoie, ca să dublăm numărul de semnături.

Mai jos ai un buton, te va duce la Megafonul Declic. Acolo este un mesaj scurt cu link către petiția pentru o masă caldă în școli. Tot ce trebuie să faci este să apeși acel buton. Mai simplu de atât nu se poate. Iar mesajul va pleca instant către prietenii tăi.

Cu cât mesajul Declic ajunge la cât mai mulți oameni, cu atât strângem mai repede semnăturile. Și apoi ne putem duce siguri pe noi la Ministerul Educației, să-i cerem lui Sorin Cîmpeanu să ne asculte.

Așa că te rog să distribui acum petiția, mai târziu este posibil să intervină alte sarcini în programul tău.


Îți mulțumim că ne ajuți să dăm forță mesajului Declic,
Denisa și echipa Declic


Note:

[1] edupedu [.]ro, 10 februarie 2022: Peste 66 milioane lei, alocaţi pentru programul „Masa caldă” care funcționează în 150 de unităţi de învăţământ