Stire 28 July 2021

Declic, protest în fața primăriei din Cluj-Napoca: ,,Scoateți lacătul de la toate curțile școlilor! Strada nu e loc de joacă!”

Comunitatea Declic vă invită, joi, 29 iulie, în fața primăriei din Cluj-Napoca, la acțiunea de protest: „Scoateți lacătul de la curtea școlii! Strada nu e loc de joacă!’’. Membrii Declic vor improviza un spațiu de joacă în fața primăriei, tocmai pentru a atrage atenția autorităților că strada nu este un loc de joacă potrivit.

Cu același prilej, o petiție semnată de 10.000 de cetățeni va fi înmânată primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, la finalul protestului. Semnatarii cer ca toate curțile școlilor să devină accesibile copiilor și în perioada vacanțelor. Prin funcția de președinte al Asociației Municipiilor din România, Emil Boc are pârghiile necesare pentru a-i convinge pe toți primarii din țară să deschidă curțile școlilor în timpul liber, în weekend-uri și pe timpul vacanțelor.

Curțile școlilor ar trebui să fie principalele locuri din cartier în care copiii să facă sport, în aer liber. Primarii refuză să deschidă curțile școlilor fără să aibă vreun motiv întemeiat. Pur și simplu nu le pasă de siguranța celor mici, care fie ajung să se joace pe stradă, în parcările aglomerate din cartiere sau în locuri nesigure, fie ajung să se închidă în case, condamnați la sedentarism.

Anduța Karetsou, campaigner Declic

Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment sunt așteptați, joi, 29 iulie, de la ora 10:00, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, din str. Moților nr. 3.

Mai multe detalii despre campanie găsiți aici:
Campania Declic
Petiție Declic
Evenimentul Facebook

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. În prezent, peste 880 000 de membri activi militează pentru o societate mai dreaptă.