Email 17 November 2021

Le stricăm planul cu Secția Specială?

Ai spus vreodată ceva și apoi ți-ai dorit să dai timpul înapoi și să nu fi făcut acea afirmație? În situația aceasta sunt astăzi liderii PNL. Și-au asumat, prin programul de guvernare, că desființează Secția Specială. Au criticat acest instrument folosit de Liviu Dragnea ca să îngroape justiția. Iar acum, când s-au aliat cu eternii lor dușmani, PSD, secția nu mai pare „o așa mare problemă”. Ei speră, probabil, ca lumea să uite de subiect, cu atâtea alte negocieri pe împărțirea ciolanului. Să pară că orice promisiune pe acest subiect nu a existat.

Am citit în presă că noua coaliție ia în calcul să nu scrie nimic despre desființarea SIIJ în programul de guvernare, pentru că nu intenționează să facă ceva concret.

Dar subiectul există și suntem 23.000 de membri Declic care, de mai bine de 2 ani, acționăm constant pentru desființarea Secției. Și am făcut pași importanți, chiar dacă nu în ritmul la care speram. Suntem noi, cei care l-am determinat pe Cătălin Predoiu să scoată proiectul din sertar, pe vremea când și el visa că subiectul va muri, din cauza pandemiei.

Astăzi, politicienii își imaginează, probabil, că suntem cu gândul la Black Friday și că uităm de Secția Specială. Însă nu e așa. Această secție funcționează ca o frână în mașinăria numită justiție. Oricât ar încerca alții să lucreze, dacă pe magistrați nu îi anchetează nimeni atunci când încalcă legea, va fi mereu loc de corupție în justiție.

De aceea, noi nu uităm și vrem să le amintim și altora. Am pregătit o reclamă care să le apară cât mai multor cetățeni în paginile de Facebook și să le amintească de promisiunea PNL. Ea va ajunge și pe ecranele computerelor lui Florin Cîțu sau Klaus Iohannis.

Îmi imaginez fețele lor și furia că nu au scăpat de această tinichea pe care o poartă de coadă. „Ah, iar ăștia de la Declic, care insistă cu Secția Specială!”, ar zice președinele, scrâșnind din dinți.

Însă, dincolo de reclame, putem ajunge la și mai mulți oameni dacă distribuim mesajul. Suntem 23.000 de semnatari ai petiției. Fiecare dintre noi are sute de prieteni în lista de Facebook. Pentru cei care nu au Facebook am pregătit mesajul în Megafon, unealta Declic prin care poți distribui pe whatsapp, telegram sau alte canale de comunicare. Așa, prietenii tăi vor afla despre jocul PNL și PSD pentru a bloca justiția. Presiunea pe politicieni va crește, cu cât mesajul va fi mai răspândit. Poți vedea mai sus reclama care deja rulează și a strâns mii de comentarii:

O distribui și tu, ca să devină virală?


Justiție pentru toți,
Cătălina și echipa Declic

PS: Dacă presiunea pe liberali e mare acum, cât poartă negocierile, se vor gândi de două ori înainte să păstreze Secția Specială. Mai avem un singur pas pentru desființarea ei: votul din Senat. Însă, pentru un vot favorabil este nevoie de acordul coaliției. Și, dacă pierdem acest tren, al negocierilor, șansele de a mai obține desființarea vor fi infime. Intră pe Facebook și distribuie și tu mesajul despre înțelegerea dintre PNL și PSD pentru blocarea justiției. Iar dacă nu ai apucat, semnează acum petiția „Desființați urgent Secția Specială pentru magistrați!