Victorie 14 March 2020

Decizie finală în Parlament: Angajatorii sunt obligați să dea liber părinților în caz de închidere a școlilor

În urma campaniei la care au participat 55.179 de cetățeni, Parlamentul a adoptat o lege prin care se acordă părinților, zile libere plătite, atunci când se închid școlile fără să fie vacanțe sau sărbători legale.

Adrian Pascaru, inițiatorul petiției, ne-a scris:

Dragi părinți și prieteni,
Am lansat această petiție în urmă cu 10 luni, după ce m-am văzut pus iarăși în situația de a nu avea cu cine să las copiii acasă în urma închiderii de pe o zi pe alta a școlilor/grădinițelor (chiar și a celor particulare). Am fost surprins să constat că în timp record s-au strîns peste 55.000 de semnături. Împreună cu echipa Declic ne-am implicat activ în a ne face auziți, semnalând comisiilor parlamentare, senatorilor și mass-mediei că existam și că părerea noastră contează.

Vă mulțumesc pentru susținere și vă invit să luptați întotdeauna pentru drepturile dumneavoastră!” – Adrian Pascaru , inițiator petiție

Grație susținerii dumneavoastră, proiectul de lege, despre care am aflat după inițierea petiției, care le dă părinților dreptul la zile libere de la locul de muncă în asemenea situații neprevăzute, a fost adoptat de Camera Deputaților în urmă cu câteva zile, iar astăzi a fost promulgat de Președintele Klaus Iohannis. Este o victorie însemnată pentru toți părinții (chiar dacă propunerea legislativă a suferit modificări), care ne va scuti de multă bătaie de cap de acum înainte.

Felicitări, ați câștigat!