Blog 7 February 2024

Mai multe semnături, distribuie petiția

Ne mai trebuie semnături pentru ca petiția „Cerem reprezentarea femeilor în Parlament” să capete forță prin numărul de susținători. Așa că, te rog să te implici și să le trimiți cunoscuților tăi petiția, cu rugămintea să o semneze. Sigur ai în preajmă oameni interesați de subiect, cu aceleași opinii ca tine. Apasă pe butonul de mai jos și trimite-le petiția pe canalele pe care comunicați cel mai des:

Anul acesta vom avea 4 rânduri de alegeri. Însă niciun partid nu are ca temă principală implicarea femeilor în politică, la nivel înalt. Or, tocmai pentru a progresa ca societate, e nevoie ca vocea femeilor să fie auzită și în politica românească. De aceea, am lansat petiția „Cerem reprezentarea femeilor în Parlament”.

Din păcate, timpul nu ne este prieten în această campanie. În Camera Deputaților există un proiect de lege blocat de un an și jumătate. El ar putea să treacă foarte repede, dacă ar fi voință politică. Iar noi avem la dispoziție doar luna februarie, ca să îi convingem pe liderii PSD și PNL să scoată legea de la sertar și să o voteze. Doar așa ea se va aplica încă de la alegerile din acest an.

Am început deja să le scriu deputaților și deputatelor despre acest proiect, să îi întreb ce au de gând cu el. Dar reacțiile au fost dezamăgitoare. De exemplu, președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, nici nu mi-a răspuns la mesaj. Asta arată cât de tare îi pasă de susținerea femeilor în politică, mai ales că într-o bună zi și-ar putea pierde locul în Parlament din cauza lor.

Dar, dacă strângem 50.000 de semnături, cu o altfel de susținere voi merge în fața liderilor PSD și PNL, majoritatea bărbați. Ca să reușim să arătăm susținerea pentru noi femei în politică, femei capabile și care să ne reprezinte, avem nevoie să fim mai mulți.

De aceea, am nevoie ca semnatarii și semnatarele ca tine să se implice. Fiecare are rude, prieteni, cunoscuți care vor egalitate de șanse și respectarea drepturilor femeilor. Tu ne poți ajuta să ajungem la astfel de oameni mai ușor. Și tot tu îi poți convinge să semneze petiția Declic. Apoi, cu un număr tot mai mare de semnături, vom gândi o strategie care să nu le permită politicienilor să dea înapoi.

Dacă ne mobilizăm suficient de mulți, îi putem determina să voteze legea privind reprezentarea corectă a femeilor în politică. Astfel, nu vom mai fi la coada clasamentului în topul țărilor Uniunii Europene, când vine vorba de reprezentarea femeilor. Astăzi, doar 18% sunt prezente în Parlament. La fel e situația și în Parlamentul European. Ca să reușim să creștem acest procent rușinos, mă bazez pe tine.

Gândește-te că o singură distribuire a petiției către 10 prieteni, îți multiplică de 10 ori semnătura. Fii unul dintre agenții mobilizatori ai campaniei și hai să schimbăm împreună societatea într-una mai echitabilă.

E nevoie de câteva secunde să te gândești la oamenii care au aceeași viziune ca tine și să le trimiți petiția, cu rugămintea să o semneze. Am pregătit un text în Megafonul Declic, instrumentul pe care îl folosim pentru a distribui către prieteni mesajele noastre. Le poți trimite pe Whatsapp, Telegram, Facebook sau chiar prin email, din doar câteva clickuri.

Distribuie acum petiția!

Cu optimism,
Cătălina și echipa Declic