Blog 13 July 2022

Marea Amnistie și Codul Penal

Riscul să ne trezim cu mii de corupți, pedofili, evazioniști, tâlhari și alți infractori liberi printre noi e tot mai real. După ce Curtea Constituțională a anulat un articol din Codul Penal, iar politicienii nu vor să îl modifice în Parlament, porțile pușcăriilor pot fi deschise în orice clipă. Aleșii au posibilitatea să oprească eliberarea a mii de infractori, dacă modifică prin lege articolul din Codul Penal referitor la prescrierea faptelor.

Am scris o opinie despre subiect și am publicat-o în Libertatea, cu ajutorul donațiilor a 764 de membri Declic. Mesajul nostru a fost citit de sute de mii de cetățeni. L-au văzut și decidenții, dar nu au reacționat. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se încăpățânează să nu scoată nicio vorbă despre acest subiect.

Și, prin pasivitatea lor, ne pun pe noi în pericol. Deja Elena Udrea a sesizat CCR și cere anularea ordonanței Ciucă, prin care a fost modificat Codul Penal. Are mari șanse să câștige, pentru că OUG-urile pe justiție sunt neconstituționale, după referendumul din 2019.

Noi trebuie să ne mișcăm mai rapid decât avocații corupților. Să creștem presiunea și să determinăm parlamentarii să voteze modificarea din Codul Penal la început de septembrie. Altfel, nu ne vom mai simți în siguranță nici măcar la piață sau în autobuz.

Ca să reușim, trebuie să promovăm și mai mult subiectul în rândul alegătorilor PNL și PSD. Tot ce trebuie să facem este: să distribuim fiecare dintre noi articolul pe paginile lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Așa, vor citi și urmăritorii lor despre marea amnistie. Și vor înțelege gravitatea situației. Iar liderii PSD și PNL nu vor putea să păstreze tăcerea la nesfârșit.

Așa arată articolul nostru, iar distribuirea lui pe paginile liderilor coaliției îl va face și mai vizibil.

Suntem peste 1 milion de membri în Comunitate. Dacă măcar 100.000 dintre noi le scriem, le vom umple paginile de Facebook. Om cu om vom reuși să distribuim articolul la alte câteva sute de mii de cetățeni. Așa, vom crește presiunea.

Articolul din Libertatea a fost publicat în ziarul tipărit și în ediția online. Ce trebuie tu să faci este foarte simplu. Gândește-te la un mesaj scurt și argumentat, prin care să le spui să modifice Codul Penal în Parlament, ca să oprească eliberarea în masă a infractorilor. Scrie-l, apoi copiază acest link cu articolul din Libertatea și trimite comentariul pe paginile oficiale ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Durează 3 minute, dar impactul este major. Am pregătit pentru tine o pagină care te direcționează la Facebookul celor doi. Mesajul tău îi va inspira și pe alți cetățeni.

Le scrii acum lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă?

Aici este linkul articolului, pe care te rog să îl copiezi și să îl pui în comentariu: https://go.declic.ro/opriti-marea-amnistie

Justiție pentru toți,
Cătălina și echipa Declic