Blog 29 March 2021

Marți e zi de ciolan, protest

Vrei spitale curate, sigure, organizate în jurul interesului pacientului și conduse de profesioniști? Atunci vino cu noi la protestul „Gata cu ciolaniada! Depolitizați spitalele, acum!, marți, 30 martie, în Parcul Izvor, oricând în intervalul orar 10:00-19:00.


Dacă nu ai un cont de Facebook, adaugă evenimentul în calendar.

Vom cere parlamentarilor să taie pofta de „ciolan” din spitale și să oprească practica toxică a managerilor numiți politic. Doar dacă vom fi prezenți cât mai mulți, vom readuce pe agenda publică problema depolitizării spitalelor. Altfel, epidemia de manageri de spitale incompetenți, numiți politic, nu va fi oprită nici în următorii 4 ani de mandat ai noilor parlamentari.

Ne-am pregătit bine pentru acest protest și nu vom merge cu mâna goală. Vom avea cu noi recuzită de protest și un ciolan gonflabil uriaș, de 6 m lungime x 3 m diametru x 4,3 m înălțime, inscripționat cu mesajul „Gata cu ciolaniada! Depolitizați spitalele, acum!”.

Așa vrem să scoatem subiectul depolitizării spitalelor din conul de umbră în care a intrat și să devină o prioritate pentru politicieni, așa cum au promis în campania electorală de anul trecut. Dar pentru a reuși acest lucru, avem nevoie să vii și tu, să susții acțiunea la fața locului. Doar dacă parlamentarii vor vedea cât de mulți oameni își rup timp prețios pentru această cauză, vor înțelege că trebuie să se ocupe de ce li se cere.

Pofta de „ciolan” e mare în România și oricine poate avea acces la conducerea unui spital, dacă e în grațiile politicienilor. Le vom cere parlamentarilor să schimbe legea spitalelor, astfel încât să nu mai permită numirile politice și interimatele pe termen lung.

După eveniment vom duce Comisiei de Sănătate petiția cu peste 21 000 de semnături a Comunității Declic și vom cere membrilor acesteia să inițieze de urgență un proiect de lege. Asta deoarece actuala lege a spitalelor permite interimatul numit politic, pe perioadă nelimitată, de care toate guvernările abuzează.

Ne vom fotografia cu ciolanul uriaș, vom discuta cu presa și cu ceilalți participanți despre experiențele din spitalele României și cum ne afectează pe fiecare dintre noi incompetența managerilor numiți pe criterii politice, nu angajați pe criterii de competență.

Așa că ne putem baza pe prezența ta? Poți ajunge oricând, începând cu ora 10:00. Poate fi în pauza de prânz, sau chiar și după serviciu, până la ora 19:00. Important este să vii și să ajuți să readucem la lumină, în fața presei, a opiniei publice și, mai ales, a parlamentarilor, nevoia de a scoate politicul din spitale.


Dacă nu ai un cont de Facebook, adaugă evenimentul în calendar.

😷 🚫🧑‍🤝‍🧑Vom păstra distanțare socială și vom respecta normele în vigoare pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19 din HG nr. 35/2021. Vor exista măști de protecție, dezinfectant și mănuși pentru participanți. Protestăm în siguranță și cerem manageri competenți în spitale!

Dacă nu ai apucat, semnează și tu petiția „Depolitizați spitalele, ACUM!” acum!