Blog 23 September 2021

Mergem cu ciolanul la congresul PNL

Sâmbătă, pe 25 septembrie, are loc congresul PNL, eveniment în cadrul căruia va fi ales președintele partidului. Lupta internă din PNL a pus stăpânire pe toată România și, în loc să lucreze la îndeplinirea programului de guvernare, liberalii se bat într-una pe ciolan.

Dar ciolaniada trebuie să înceteze și acum e momentul potrivit să atragem atenția asupra promisiunilor din programul de guvernare rămase neîndeplinite. De exemplu, nu au reușit să desființeze Secția Specială, așa cum și-au asumat în campania electorală.

Această Secție a cheltuit 19 milioane de lei și a trimis în judecată un singur magistrat corupt. 7 procurori încasează cele mai mari salarii din justiție, ca să doarmă cu capul pe dosare. Or, așa nu se mai poate. E nevoie ca și pe noi, cetățenii, să ne apere cineva de judecătorii și procurorii care încalcă legea. Și e cât se poate de clar că această secție nu reușește.

Ca mesajul nostru să fie vizibil, vom merge la Congresul PNL cu un ciolan imens, înalt de peste 2 metri, inscripționat cu mesajul „După ce vă împărțiți ciolanul, desființați Secția Specială!”. Am ales să mergem cu acest ciolan uriaș, pentru că lupta de putere din PNL a devenit o ciolaniadă care ne afectează pe noi, cetățenii. Liderii liberali au uitat de guvernare.

Am vorbit deja cu artistul care a realizat buturugile de la acțiunea trecută, cea de la Ministerul Mediului. Ne poate crea ciolanul imens. El a început deja să lucreze. Vom aduce cu noi bannere și petiția cu cele peste 22.000 de semnături, pe care vrem să o înmânăm liderilor liberali.

Imaginează-ți reacția lui Florin Cîțu și a lui Ludovic Orban, când vor vedea ciolanul uriaș în fața Romexpo, acolo pe unde vor intra cei 5.000 de delegați care participă la congresul PNL. Va fi prezent și președintele Klaus Iohannis și nu va avea cum să treacă cu vederea ciolanul. Sperăm să le crape tuturor obrazul de rușine, puși în fața adevărului.

Mai sus este un colaj trimis de Mircea, artistul care lucrează deja la ciolan, ca să îți dai seama cât de mare va fi simbolul afișat de noi.
Săptămâna trecută am fost la Târgu Mureș, la Congresul UDMR, iar acțiunea a fost un succes. Am fost acolo ca un cui în talpa liderilor UDMR. Presa a relatat despre acțiunea noastră, delegații care au venit la congres au văzut bannerele cu Kelemen Hunor, iar liderul UDMR a fost obligat să răspundă întrebărilor despre desființarea SIIJ. Acum avem o promisiune publică că vor accepta până la urmă o soluție pentru desființare, promisiune pe care trebuie să o respecte. Însă nu este suficient. Votul liberalilor va face diferența, iar noi le vom reaminti ce au promis în campanie. Te invităm și pe tine să intri aici și să donezi pentru acțiunea Declic.

Dacă ești din București, alătură-te acțiunii Declic sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 9.00, la Romexpo. Vino să le ducem împreună ciolanul liberalilor și să le cerem să termine odată cu lupta pentru putere și să desființeze Secția Specială, cum au promis prin programul de guvernare. Intră aici și dă going la eveniment. Poți să vezi detaliile din eveniment și dacă nu ai Facebook. Vino la Romexpo, pe Bulevardul Expoziției, intrarea C, sâmbătă, 25 septembrie.