Mergem peste parlamentari, în audiență

Gândul că un copil este violat în fiecare zi în România [1] nu mă lasă să dorm liniștită noaptea. Grija este și mai mare de când am văzut că puțini membri Declic au răspuns apelului de a le cere deputaților, în audiență, o lege anti-viol.
Doar câteva zeci de cetățeni, dintr-o comunitate de un milion de membri, au făcut efortul să-și aloce 30 de minute, ca să discute cu parlamentarii din orașele lor. Și să le ceară să voteze, cât mai repede, o lege care ar proteja copiii de agresorii sexuali.
Probabil știi despre petiția Declic prin care cerem ca orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani să fie pedepsit ca viol. Datorită presiunii pe care noi, cetățenii, am pus-o neîncetat pe parlamentari, acum avem un proiect de lege ajuns foarte aproape de un vot decisiv în Parlament.
Doar că proiectul legii stă de o lună în sertar, blocat la Comisia Juridică din Camera Deputaților. Iar acesta este un motiv în plus de îngrijorare.
Am văzut cum s-au mobilizat parlamentarii de urgență la vot, ca să treacă Legile Justiției. Pentru interesele colegilor corupți și-au făcut timp. Dar, când vine vorba de o lege pentru copiii abuzați sexual, se fac că au alte preocupări.
Probabil ai citit și tu în presă că există agresori sexuali de minori chiar în rândul politicienilor. Cred că ar fi primii care ar deschide șampania, dacă ar vedea că noi ne lăsăm pe tânjală. S-ar bucura că au scăpat de ghimpele din coaste.
Faptul că, după ce am semnat petiția, nu ne-am dus și în audiență îi face pe parlamentari sa creadă că susținerea noastră față de copiii abuzați sexual a slăbit.
Dacă vom considera că avem treburi mult mai importante decât să vorbim 30 de minute cu un deputat, înseamnă că noi, ca și Comunitate, am renunțat să mai fim solidari cu copiii abuzați sexual.
Singurul mod în care putem avea o societate sănătoasă este să ne protejăm copiii. Dar, fără o lege anti-viol, societatea noastră rămâne una bolnavă, în care un copil este abuzat în fiecare zi.
Am verificat lista Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Sunt 30 de membri. Dacă mai mulți dintre noi vom merge în audiență la acești deputați, ei vor înțelege că nu mai pot ține proiectul legii anti-viol la sertar. Vor vedea că noi, cetățenii, suntem în continuare vocea copiilor abuzați sexual.
Așa că te rog să-ți consulți programul zilnic. Crezi că poți sacrifica 30 de minute din timpul tău, pentru a merge la unul dintre membrii Comisiei Juridice?
Nu-ți face griji pentru discuția ta cu deputatul/deputata. Ți-am pregătit deja o listă cu argumente în sprijinul legii anti-viol, pe care le poți menționa în cadrul audienței. Cere-i chiar tu să-ți explice de ce el/ea și colegii din comisie țin la sertar legea anti-viol. Și spune-i că, în calitate de cetățean, îi soliciți să dea raport favorabil pe legea cu amendamentul de 16 ani și să trimită proiectul în plen, la votul final. Ca să avem o lege anti-viol până la sfârșitul anului.
Mai jos ai un buton. Te va redirecționa către site-ul Declic, unde am pus lista cu adresele cabinetelor parlamentare. Alege unul din județul în care locuiești, ca să poți ajunge cu ușurință. Tot pe site găsești argumentele de care ți-am povestit.
Programează-te chiar acum în audiență la un deputat din Comisia Juridică.
Alături de copiii abuzați sexual,
Denisa și echipa Declic
PS: Ionuț, unul dintre membrii activi din Comunitatea Declic, ne-a scris că nu a putut spune nu acestui demers, chiar dacă s-a simțit copleșit de emoții. Nu mai fusese în viața lui față în față cu un parlamentar. Dar gândul că el poate fi o voce a copiilor abuzați sexual i-a dat curaj. A mers în audiență la deputata Rodica Paraschiv, iar aceasta i-a promis că va vota proiectul.
Alege un deputat din Comisia Juridică și programează-te în audiență, chiar acum.
Note:
[1] Stirile ProTV: Un copil este violat în fiecare zi în România. Statistici șocante și în privința pornografiei infantile