Actiune 21 October 2021

Ne ajuți?

Vineri, 29 octombrie, de la ora 17:00, scriem din lumânări „Neam ucis de nosocomiale” în Piața Victoriei din București. Fără ajutorul tău pentru aranjarea lumânărilor și aprinderea lor, nu vom reuși și nu vom putea face o fotografie de la înălțime care mai apoi să împânzească internetul. Vii să ne ajuți?


Vom folosi sute de candele pentru a scrie „Neam ucis de nosocomiale” pe o suprafață de 210 metri pătrați, vis-a-vis de Guvern. Vom afișa și un banner cu mesajul Comunității Declic pentru guvernanți: „Murim cu zile de la infecțiile intraspitalicești. Nu le mai ascundeți!”.

Apelăm la tine pentru că nu avem nicio șansă ca acțiunea să reușească, fără ajutor din partea membrilor. Avem mare nevoie de cel puțin 20 voluntari, cetățeni implicați activ în lupta pentru spitale mai sigure.

Ce avem de făcut e să așezăm pe asfalt literele de mari dimensiuni ale mesajului, să punem pe ele sute de candele și să le aprindem pe toate în maximum 15 minute, pentru a lumina mesajul.

Dacă nu reușim să găsim 20 de voluntari, riscăm să transmitem exact opusul: că suntem prea puțini, că nu ne mai pasă, că am obosit, că subiectul raportării nosocomialelor este îngropat. Ar fi exact ce-și doresc politicienii și managerii corupți din spitale, adică cetățeni care nu se mai implică și nu-i mai deranjează.

Așa că, dacă îți poți rupe o oră din programul tău de vineri seară, te rog apasă pe butonul de mai jos și înscrie-te ca voluntar la acțiune. Noi vom planifica totul în detaliu, pentru ca timpul tău să fie valorificat la maximum. Ne ajuți?


Este foarte important ca formularul să fie completat doar după ce te asiguri că poți veni, fizic, la acțiunea de pe 29 octombrie, de la ora 17:00. Dacă nu ești din București și nu poți ajunge, te rog ignoră acest mesaj. Dacă ne ajuți și ne putem baza pe tine, înscrie-te ca voluntar, aici.