Blog 18 December 2020

Ni s-a cerut raportul

Dacă ar fi să alegem un singur cuvânt care să descrie Comunitatea Declic în acest an, acela ar fi SOLIDARITATE. Ai semnat zeci de petiții sau i-ai scris președintelui sau premierului. Ai dat mai departe mesajele noastre sau ai donat pentru oamenii greu încercați de pandemie. Nu ne-ai dezamăgit și îți mulțumim!

Mai jos ai raportul anual Declic, complet despre anul tău. Vrei să vezi câte ai făcut?


Tot ce am realizat anul acesta a fost datorită oamenilor ca tine. Uite câteva dintre cele mai importante reușite:

✅ Știm că nu a fost ușor să lupți cu mafia lemnului. Dar ai văzut că nu a putut rezista forței a zeci de mii de oameni, cu toată protecția oferită de politicieni. Și, mulțumită presiunii noastre, materialul lemnos a fost definit corect, astfel încât hoții să nu mai poată toca lemnul furat pentru a-i pierde urma.

✅ Nici parlamentarii nu au mai putut ține Legea adopției la sertar. Nu știm cum te-ai simțit tu, dar nouă ne-au dat lacrimile când am văzut că în sfârșit, la presiunea noastră, au votat legea. După doi ani de amânări inutile, 54 000 de copii au șanse mai mari să ajungă în familii iubitoare.

✅ Să nu uităm că acum ni se pare normal să fim localizați când ne aflăm în pericol și sunăm la 112. Îți mai amintești că noi am militat pentru urgentarea modernizării apelului de urgență, iar sistemul AML (Advanced Mobile Location) a devenit funcțional în aprilie?

Și acestea sunt doar câteva din provocările pe care le-ai acceptat în 2020.

Te rugăm să-ți iei o pauză de 10 minute pentru un ceai sau o cafea și să citești raportul anual Declic, despre evenimentele prin care am trecut împreună. Sperăm că te vei simți mândru/mândră de toate eforturile pe care le-ai făcut. Și că te vor inspira să-ți folosești energia ca să ne susții și anul viitor.Îți mulțumim pentru că ai ales să fii de partea noastră!

Declic nu este ca alte ONG-uri. Nu avem o echipă mare de oameni care să strângă fonduri exclusiv pentru campanii, nici bugete mari de marketing. Suntem câțiva oameni implicați în zeci de campanii care depind de sprijinul membrilor din Comunitatea Declic. Suntem oameni simpli, ca tine, hotărâți să schimbăm lucrurile în bine.

Dar ne temem că în 2021, fără ajutorul tău, nu vom putea continua nici jumătate din campaniile pentru care am luptat anul acesta. Nu avem finanțatori bogați, ne bazăm doar pe sprijinul membrilor Declic. Iar contribuția ta ne-ar ajuta mult să începem anul în forță.

Dacă nu îți permiți să faci o donație, nu îți face griji, suntem siguri că alți membri din comunitate vor contribui acolo unde pot. Dar campaniile Declic depind de donații și, dacă poți, te rugăm să contribui cu o sumă.

Avem planuri mari pentru anul care vine:

✅ Vrem ca Ministerul Sănătății să raporteze infecțiile nosocomiale din spitale

✅ Nu ne lăsăm până când nu avem reguli clare în anchetarea agresorilor sexuali

✅ Urmărim desființarea Secției Speciale

✅ Vom avea grijă ca politicienii să aibă schimbările climatice ca prioritate de mandat


Accesând acest link, vei putea vedea și restul rapoartelor Declic din anii precedenți.