Blog 7 February 2024

Noi nu uităm de ASF

Ești unul dintre membrii implicați ai Comunității Declic, care au semnat petiția prin care le cerem parlamentarilor să adopte o lege ce ar permite controale la ASF. Acum, te rog să distribui petiția cunoscuților tăi, ca s-o semneze și ei. Cu o masă critică de semnatari, politicienii nu vor putea să ignore apelul nostru. Dacă nu acționăm acum, există riscul ca practica acordării bonusurilor pentru performanță la ASF să continue, fără nicio consecință sau răspundere.

Cu doar 3 săptămâni în urmă, toată țara era revoltată de bonusurile exorbitante primite de fosta conducere a ASF. Suma totală de peste 720.000 de lei, acordată sub formă de bonusuri, în plus față de salariile și indemnizațiile lunare, a șocat opinia publică. Și asta în timp ce două companii de asigurări au dat faliment, iar nouă ni s-a dublat polița RCA într-un singur an.

Apoi s-a așternut tăcerea peste Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar parlamentarii stau liniștiți. Abia au revenit din vacanță. Utima lor grijă este să modifice legea în baza căreia funcționează ASF.

Noi, cetățenii, suntem determinați să nu mai tolerăm astfel de abuzuri ale instituțiilor care administrează fondurile colectate din asigurările pe care le plătim.

Am depășit 32.000 de semnături cu petiția Fără nababi la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Ce putem face în continuare este să ne strângem și mai mulți semnatari. Pe măsură ce facem asta, politicienii vor înțelege că valul de revoltă, pe care îl credeau stins, încă mocnește.

O petiție cu 50.000 de semnături nu o să-i lase indiferenți pe parlamentari. Îi va determina să iasă din birouri și să discute.

Dar, pentru ca asta să se întâmple, este nevoie să te implici, iar. Te rog să trimiți petiția Declic măcar către 2 dintre cunoscuții tăi, ca s-o semneze. Doar astfel avem șanse să dublăm numărul de semnături, așa cum a dublat Autoritatea de Supraveghere Financiară RCA-ul, după falimentele City Insurance și Euroins.

Apasă acum butonul de mai jos și distribuie petiția. Altfel, te vei concentra pe alte activități și vei uita. Și iar te vei enerva când vei citi despre bonusurile de la ASF. Acționează acum pentru a contribui la schimbarea în bine pe care o dorim cu toții.

Cu speranță,
Denisa și echipa Declic